Tanja Žagar je trenutno ena od najbolj zaželenih glasbenih gostij, ...

Z glasbo obogateni prazniki

Marca so bili prazniki kar na gosto posejani. Ženam, materam, gasilcem in pomladi pa je bilo pestro glasbeno dogajanje še posebej naklonjeno.

Začelo se je v Železnikih s prireditvijo Pesem srca ob dnevu žena in materinskem dnevu, ki jo že tradicionalno prirejajo Agencija Media butik, Radio Sora in Javni zavod Ratitovec. Pred polno dvorano poslušalcev so nastopila znana imena narodnozabavne in zabavne glasbe. Občinstvo so greli Veseli svatje, ki radi preoblečejo kakšno pop pesem v narodnozabavno. Energična Tanja Žagar je zapela tudi v duetu z Ivom Mojzerjem, ansambel Braneta Klavžarja je navdušil z odličnimi vokalnimi in inštrumentalnimi interpretacijami, Slovenski muzikantje letos slavijo 45 let delovanja. Predstavil se je obetavni Gašper Rifelj, Korado in Brendi pa sta še večer prej sklenila jubilejni koncert ob 25-letnici. Domači Bajtarji so seveda kot predstavniki Selške doline poželi velik aplavz. Po večmesečnem premoru je na oder stopila tudi Saša Lendero, ki je že na letošnji Emi napovedala medijsko vrnitev. Pravi, da se po rojstvu hčerke težje spravi od hiše, pa tudi nastopanje bo ob natrpanem družinskem urniku prav poseben izziv. Nežnejši spol je po nastopu prejel cvetje, obiskovalci pa so lahko prisluhnili tudi nekaj lepim prazničnim mislim o ljubezni in materinstvu.

Na prvi pomladni dan pa tudi v Poljanah ni bilo mirno. Prireditev Vižanje s harmoniko, ki jo prireja PGD Poljane, že vrsto let razveseljuje domačine. Letos je imel koncert prav posebno noto. Z vstopnicami so gasilci zbirali denar za novo gasilsko vozilo, ki ga je bilo treba še dodatno opremiti. K temu so vsak na svoj način pripomogli tudi nastopajoči. Na odru so se zvrstili ansambel Svetlin in Stane Petrič, Navihanke, Gorenjevaški oktet s harmonikarjem Jožetom Vidergarjem in ansambel Nagelj. Tanja Žagar je spet nasmejala občinstvo s svojimi šalami. Veliko aplavza je požel ansambel Roka Žlindre, ki letos skupaj s Kalamari Slovenijo zastopa na izboru za pesem Evrovizije. Tudi komaj enajstletno harmonikarico Anjo Koračin iz Gorenje vasi je poslušalstvo kar dvakrat poklicalo na oder, da je s spretnimi prsti zaigrala na diatonični harmoniki. Letos je na Mednarodnem Avsenikovem tekmovanju harmonikarjev prejela posebno nagrado žirije za muzikaličnost. Obe prireditvi je povezovala Saša Pivk Avsec, z letošnjim Vižanjem pa so gasilci zbrali nekaj več kot tri tisoč evrov, ki jih bodo porabili za nakup opreme v novem gasilskem vozilu. Cisterna, vredna več kot 120 tisoč evrov, bo zapeljala v garažo ta vikend, uradna predaja pa bo poleti na veliki gasilski veselici.

             

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Prosti čas / ponedeljek, 24. september 2012 / 07:00

Torta in žogica za golf

Dobrodelni turnir prijateljstva za pokal Save in petinsedemdeseti rojstni dan kraljevega igrišča.

Objavljeno na isti dan


Zanimivosti / nedelja, 28. marec 2010 / 07:00

V nedeljo bomo prešli na poletni čas

V nedeljo ob dveh ponoči se bo začelo obdobje poletnega časa. Ure bomo takrat pomaknili za eno uro naprej, čas ob drugi uri pa se bo štel kot tretja ura. Noč bo torej eno uro krajša.

Kranj / nedelja, 28. marec 2010 / 07:00

Fundaciji Vincenca Drakslerja certifikat kakovosti

Kranj - Fundacija Vincenca Drakslerja si je kot prva nevladna organizacija na Gorenjskem prislužila certifikat kakovosti za opravljanje svojih dveh dejavnosti, in sicer preprečev...

Zanimivosti / nedelja, 28. marec 2010 / 07:00

V butarici je devet vrst lesa

Na Koroški Beli je eden redkih, ki še izdeluje butarice ali begance, 75-letni Anton Konič. V belsko cerkev bo v nedeljo večina faranov prinesla prav njegove mojstrovine.

Prosti čas / nedelja, 28. marec 2010 / 07:00

Z glasbo obogateni prazniki

Marca so bili prazniki kar na gosto posejani. Ženam, materam, gasilcem in pomladi pa je bilo pestro glasbeno dogajanje še posebej naklonjeno.

Kultura / nedelja, 28. marec 2010 / 07:00

Prijezdil legendarni Lucky Luke

Pri založbi Graffit so izšle štiri knjige legendarne stripovske serije Lucky Luke. Scenarist zgodb o najbolj "kul" kavboju divjega zahoda je veliki Rene Goscinny, tudi "oče" Asteriksa in Iznoguda.