Obiskala jih je lončarka

V vrtcu Janina v Kranju so pred kratkim gostili priznano lončarko Barbo Štembergar Zupan.

Malim radovednežem je predstavila poklic lončarja in jim povedala nekaj o glini in tehniki lončarjenja. Pokazala jim je, kako se na lončarskem vretenu naredijo glinene posodice, na primer za shranjevanje bonbončkov, pa vrčki, vazice … Nekaj izdelkov je vrtcu podarila. »Ko je lončarka zaključila s predstavitvijo, so otroci v igralnicah oblikovali iz gline izdelke po lastni domišljiji. To tudi sicer večkrat počnemo, ker imajo glino radi in ker radi ustvarjajo,« je povedala organizacijska vodja vrtca Irena Fabian.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Kultura / petek, 22. april 2011 / 07:00

Mi smo en tak srečen zbor

... je ob velikem uspehu Ženskega pevskega zbora Grudnove Šmikle na 12. mednarodnem zborovskem tekmovanju v Talinu izjavila ena izmed pevk. "Sploh ne tekmujemo, me pojemo, ker to rade počnemo," pojasn...

Objavljeno na isti dan


Šport / petek, 4. januar 2008 / 07:00

Kranjčani prvič v novi dvorani

Kranj - Prejšnji teden se je nadaljevalo državno hokejsko prvenstvo. Vodilna ekipa Jesenice mladi je gostovala pri Slaviji in zmagala z 1 : 2, ekipa MK Bled je doma s 4 : 5 izgub...

Kronika / petek, 4. januar 2008 / 07:00

Petarde kot bombe

Policisti poizvedujejo, kje so nekateri kupili petarde, ki so povzročale podobne detonacije kot eksplozija manjše bombe.

Prosti čas / petek, 4. januar 2008 / 07:00

Nominator 283

Zadnje "civilno" prednovoletno srečanje na protokolarnem Brdu tik pred začetkom slovenskega predsedovanje EU v pravšnje imenitnem Gradu se je zgodilo ob jubileju, 15-letnici kranjske Hranilnice Lon.

Bled / petek, 4. januar 2008 / 07:00

Mojstri glasbe in petja na Bledu

Na novoletnem 17. gala koncertu na Bledu so nastopili orkester Camerata Labacensis in operni solisti Katarina Perger, Barbara Sorč, Andrej Debevec in Franc Javornik.

Zanimivosti / petek, 4. januar 2008 / 07:00

Lučo je zaščitni znak Lubnika

Koča na Lubniku, ki je s 1025 metri nad morjem le malo nad mejo greha, ima najmanj dve posebnosti - zabavne napise in Luča.