Hrana naj se ujema z vinom

Vodja strežbe Damir Salkić je pojasnil, kako je z vinom, ki ga postrežejo k jedem s silvestrskega jedilnika.

»Z Urošem se pogovoriva o krožniku in poskušava najti okus, ki izstopa in katero vino bi najbolj ustrezalo. Če pogledamo gosja jetra – predvsem, kako so pripravljena, se lahko kombinirajo z belim ali rdečim vinom, osebno pa sem se v konkretnem primeru odločil za malce lažje rdeče vino, Simčičev modri pino. Predvsem zaradi priloge. Pri celotnem jedilniku gre za to, da dobi gost občutek, da se ujema hrana z vinom, harmonija vina s krožnikom. V našem primeru dobi gost kozarec vina ob vsaki jedi, se ga sicer povpraša, ali bi morda želel še kozarec, drugače pa se ob vsakem krožniku oziroma jedi vina menjajo. In seveda tudi kozarci.«

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Žirovnica / četrtek, 10. september 2015 / 12:21

Dan Antona Janše

Breznica – V soboto je Čebelarsko društvo Antona Janše Breznica že tretjič pripravilo Dan Antona Janše. Na prireditvi se je zbralo sicer malo manj obiskovalcev kot prejšnja leta. Temu je botrovalo...

Objavljeno na isti dan


Kamnik / torek, 7. junij 2022 / 18:37

Vabijo nove prostovoljce

V Domu starejših občanov Kamnik že nekaj let delujejo kot prostovoljska organizacija, ki je mentorstvo in uvodno usposabljanje nudila številnim prostovoljcem – zdaj pa v svoje vrste vabijo nove.

Kultura / torek, 7. junij 2022 / 18:30

Čarobna barvita energija

V avli Zavarovalnice Triglav bo do 20. julija na ogled razstava del likovne umetnice Nine Naliny Meglič.

Šport / torek, 7. junij 2022 / 18:28

Skočila do uspeha kariere

Kranj – Troskokašica Neja Filipič je tekmovala na atletski diamantni ligi v maroškem Rabatu. Žirovka je osvojila odlično tretje mesto in dosegla nov osebni rekord (14,42 metra). Izboljšala...

Nasveti / torek, 7. junij 2022 / 18:05

Jagodni tiramisu

Tiramisu je brez dvoma ena najbolj zaželenih sladic, ki nikoli ne razočara. Klasično verzijo lahko nadgradimo s sladkimi jagodami, jajca pa zamenjamo z vaniljevim pudingom. Če ga sestavimo...

Razvedrilo / torek, 7. junij 2022 / 18:01

Šesta Pekovijada

Vsakdo se je že zagotovo kdaj vpr­ašal, kdo so nje­govi predniki in kam segajo njegove družinske korenine. Priimek daje svojevrsten pečat naši osebnosti, globoko v sebi nosi močan pomen ter razkriva č...