Hrana naj se ujema z vinom
Vodja strežbe Damir Salkić je pojasnil, kako je z vinom, ki ga postrežejo k jedem s silvestrskega jedilnika.
»Z Urošem se pogovoriva o krožniku in poskušava najti okus, ki izstopa in katero vino bi najbolj ustrezalo. Če pogledamo gosja jetra – predvsem, kako so pripravljena, se lahko kombinirajo z belim ali rdečim vinom, osebno pa sem se v konkretnem primeru odločil za malce lažje rdeče vino, Simčičev modri pino. Predvsem zaradi priloge. Pri celotnem jedilniku gre za to, da dobi gost občutek, da se ujema hrana z vinom, harmonija vina s krožnikom. V našem primeru dobi gost kozarec vina ob vsaki jedi, se ga sicer povpraša, ali bi morda želel še kozarec, drugače pa se ob vsakem krožniku oziroma jedi vina menjajo. In seveda tudi kozarci.«



Zgornja Gorenjska
Kranjska Gora
Jesenice
Žirovnica
Radovljica
Bled
Gorje
Bohinj
Osrednja Gorenjska
Tržič
Naklo
Kranj
Preddvor
Jezersko
Šenčur
Cerklje na Gorenjskem
Južna Gorenjska
Železniki
Žiri
Gorenja vas-Poljane
Škofja Loka
Medvode
Vodice
Vzhodna Gorenjska
Komenda
Kamnik
Mengeš
Trzin
Domžale
Moravče
Lukovica
Karavanke

