Mali kuharji in kreativnost
Zakaj bi morala biti na prazničnem jedilniku vedno le tradicionalna potica? Vsaj otroci se bodo verjetno še posebej razveselili palačink. Otroška kuharska kreativnost včasih ne pozna meja.
In to ne le zato, ker otroci ljubijo palačinke, uživali bodo, če jih boste vključili v pripravo te enostavne jedi, ki z malo domišljije lahko postane tudi praznična. Alenka Bole Vrabec, igralka in prevajalka, ki je pred kratkim izdala tudi svojo prvo kuharsko knjigo, vsako leto pred prazniki kuha s svojima vnukoma in četico otrok svojih prijateljev. Letos se je odločila, da si bodo praznike posladkali s palačinkami. Pripravili si jih bodo z domačo marmelado, limonovim namazom, s čokolado ali nutello s cimetom. »Lahko tudi polnjene z bananami ali višnjami, marcipanom ali jabolki, s skuto in kokosom, obogatene s sladoledom - če vas ne bo bolelo grlo,« je otroke malce hudomušno povabila v svojo kuhinjo. »Vsak si lahko izbere svojo vrsto!«
Bole Vrabčeva uživa pri čaranju sladkih dobrot in otroci, ki se prav tako kot ona z navdušenjem prepustijo kuharski domišljiji, uživajo z njo. Kot vedno poudari, pa ni pomembno samo to, kaj skuhamo, temveč tudi, kako pripravljeno jed postavimo na mizo. Če je ta pogrnjena priložnosti primerno, bo šla jed čisto drugače v slast.