Marjan Zgonc bo danes nastopil v dvorani Zlato Polje v Kranju ob 19.30 ob spremljavi ansambla Modri val. (Foto: arhiv pevca)

Marjan Zgonc poje Avsenikove pesmi

Marjan je začel prepevati že v rosnih letih, javno nastopati pa v zrelejših. S svojim žametnim tenorjem je hitro osvojil velik krog poslušalcev. V soboto ga lahko vidite in slišite v Kranju.

Danes, 28. novembra, bo v dvorani Zlato Polje v Kranju ob 19.30 ob spremljavi ansambla Modri val nastopil Marjan Zgonc, ki bo poleg svojih uspešnic odpel tudi izbrane pesmi bratov Avsenik.

Marjan je pred kratkim izdal že deveto zgoščeno, na katero je najbolj ponosen, je pa nastajala skoraj dve leti. Nosi naslov Marjan Zgonc poje Avsenikove pesmi, gre pa za skrbno izbrane Avsenikove pesmi, saj je Marjan izbral tudi najlepše, ki jih je včasih pel legendarni Franc Koren. Zanimivi pa sta tudi priredbi Tam, kjer murke cveto in Na mostu, saj sta ju v originalu peli ženski. Pri petju druge se je Marjanu pridružila tudi nekdaj Avsenikova pevka Marija Ahačič Pollak, ki bo na koncertu nastopila tudi kot ena izmed glasbenih gostij. Druga pa bo Manca Izmajlova.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

GG Plus / sobota, 23. februar 2008 / 07:00

Sedmica: Balkanski kotel

Glede na zgodovinska dejstva, smo Slovenci pretirano skromen narod.

Objavljeno na isti dan


Mularija / torek, 17. marec 2009 / 07:00

Malčki spoznavali glasbila

V Glasbeni šoli Kranj v sklopu praznovanja stote obletnice pripravljajo predstave, s katerimi otrokom iz kranjskih vrtcev in osnovnih šol predstavljajo inštrumente.

Kronika / torek, 17. marec 2009 / 07:00

Motoristi znova na cestah

Lepo in suho vreme je na ceste že privabilo prve motoriste, ki sodijo med najbolj ranljive udeležence v cestnem prometu.

Cerklje na Gorenjskem / torek, 17. marec 2009 / 07:00

Nov hangar na letališču

Na brniškem letališču bodo do konca leta zgradili nov hangar za opremo za oskrbo letal.

Kranj / torek, 17. marec 2009 / 07:00

Odločno proti gradnji blokov

Skupina krajanov Primskovega je uspela s pritožbo na Vrhovnem sodišču. Kaj in ali sploh se bo gradilo ob Domu krajanov?

Slovenija / torek, 17. marec 2009 / 07:00

Nasilju se je treba upreti

Vlada je sprejela resolucijo o nacionalnem programu preprečevanja nasilja v družini 2009-2014 in jo predlagala v sprejem državnem zboru.