Za naziv miss Glamourja na Jesenicah se je potegovalo šest tekmovalk. (Foto: Anka Bulovec)

Srebrna krona in zlato za klobaso

Decembra bomo navijali za Tino Petelin, svojo miss so dobili tudi na Jesenicah, spet pa je uspel ´veliki met´ kranjski klobasi.

V jeseniškem Glamourju so na predvečer čarovnic izbirali miss Glamourja. Za lento najlepše so se 'pomerile' Sara Pavlovič iz Radovljice, Petra Fakin s Škofljice, Tina Kadoič iz Kranja, Nina Adrovič z Jesenic, Neža Vrtačnik iz Zagorja ob Savi ter Hajdi Dragan iz okolice Radovljice, izbor pa je vodila (v veliki meri je sodelovala tudi pri organizaciji večera) temnolasa Medvodčanka, missica Tanja Trobec. Gostje Glamourja pa so za najlepšo okronali Nino Adrovič, prva spremljevalka je postala Sara Pavlovič in druga Petra Fakin.

In ko smo že pri misicah, omenimo še srečanje z letošnjo miss Slovenije Tino Petelin, ki je ravno danes odpotovala na izbor Miss World 2009, ki bo v Johannesburgu. Tina se bo nekaj časa še zadržala v Londonu, potem pa nadaljevala pot na izbor, ki ga boste lahko neposredno spremljali na prvem programu Televizije Slovenija v začetku decembra.

Tokrat so nas povabili, da bi spremljali uradno predajo krone, predstavili pa so še Tinino obleko in čevlje, ki jih bo nosila na izboru Miss World, čeprav bo s seboj imela še tri večerne in tri koktejl obleke, vse pa je oblikovala Ptujčanka Rika Zadravec. V predstavljeni obleki je Tino odela v kožni šifon, za obleko porabila 24 metrov blaga, vse vezenje na obleki je ročno - tudi vzorec, posuta pa je s swarovskimi kristali, čevlji v zlati barvi pa so delo Rudolfa Lopatca. Se je pa malce zapletlo pri predaji krone, saj naj bi krono Tini predala miss Slovenije 2007 Tadeja Ternar, ki pa je žal ni bilo, ker naj bi opravljala izpit za motor. Tino smo vseeno okronali z okoli dvesto gramov težko srebrno krono. Svež design, ki predstavlja krošnjo drevesa in ga sestavlja še okoli dvajset belih in svetlo modrih cirkonov, izdelek pa cenijo na okoli šest tisoč evrov, je delo oblikovalke Zlatarne Celje Helene Umberger.

V Ljubljani pa so ob odprtju Design Expa na ustvarjalno kulinaričnem dogodku najboljšemu gostinsko oblikovalskemu paru podelili nagrado Eat & drink Award 2009. Že drugič se je najviše znašla gorenjska gostilna Krištof, tokrat v sodelovanju z oblikovalcem Tonijem Kanciljo. Pripravili so Arvajevo zlato kranjsko klobaso in krvavico s potočnimi raki na (zanimivem, papirnato in ekološko oblikovanem) krožniku s špilo, ki predstavlja zlitje dveh krožnic, oblik in okusov. Piknik s tovrstnimi krožniki kar naenkrat dobi drugačen pomen, kranjski klobasi pa se morda obeta celo drugačna prihodnost. Se bo z gostilniškega krožnika preselila v okolje hitre prehrane in morda izpodrinila kebabe, jufke in hamburgerje?

             

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Žirovnica / sobota, 7. junij 2008 / 07:00

Za desetino manj kaznivih dejanj

Žirovnica - Žirovniški občinski svetniki so se na zadnji seji seznanili z delom Policijske postaje Jesenice na območju občine Žirovnica v letu 2007. Lani so policisti v tej občin...

Objavljeno na isti dan


Kronika / četrtek, 7. junij 2018 / 20:55

Brez odškodnine za rušenje

Janez Tičar in Marko Bogataj na sodišču od Darsa in države nista iztožila skoraj 400 tisoč evrov.

Kranjska Gora / četrtek, 7. junij 2018 / 20:54

Urejajo prometne režime

Parkiranje v središču Kranjske Gore bo še naprej brezplačno, a časovno omejeno, v Jasni bo za parkiranje treba plačati. Do začetka glavne poletne turistične sezone bodo uredili tudi parkirišče v Zelen...

Zanimivosti / četrtek, 7. junij 2018 / 20:53

Peljali bi jih v Avstrijo

Letošnje Srečanje turističnih društev obvodnih krajev Slovenije je bilo v Zbiljah. Udeležilo se ga je več kot štiristo prostovoljcev in turističnih zanesenjakov iz vse Slovenije.

Razvedrilo / četrtek, 7. junij 2018 / 20:52

Kulinarično praznovanje

Konec tedna je Vila Podvin v Mošnjah praznovala peti in petdeseti rojstni dan obenem. Uroš Štefelin in Marcela Klofutar sta tista, ki s svojo ekipo zadnjih pet let pišeta uspešno kulinarično zgodbo, z...

Nasveti / četrtek, 7. junij 2018 / 20:51

Sladke jagode

Domače jagode (in ne tiste iz tujine, ki so povsem brez okusa) so okusne že same, brez dodatkov. Kako dobre so šele, če iz njih naredimo sirovo torto v kozarcu ali jagodne kocke, pa preverite sami....