Prva spremljevalka Vanesa Štefanovski, miss Universe Slovenije 2008 Anamarija Avbelj in druga spremljevalka Klara Kobe (Foto: Tina Dokl)

Univerzalna Anamarija

Dvajsetletna študentka Anamarija Avbelj iz Lukovice pri Domžalah je v soboto postala miss Universe Slovenije 2008. 14. julija bo v Vietnamu na svetovnem izboru zastopala slovenske barve.

V soboto ste na Pop TV v večernih urah lahko spremljali izbor za Miss Universe Slovenije 2008. Tudi tokrat so tovrstni večer poimenovali 'večer lepote in glamurja'. A žal tudi tokrat kakšnega posebnega glamurja med obiskovalci nismo opazili. Zato pa je bil tokratni izbor s strani snovalcev soliden, med obiskovalci pa nismo opazili množice znanih obrazov. Plavalec Peter Mankoč, starleta in voditeljica Nina Osenar, izločeni Marko iz Velikega brata, morda še kakšen manj znan obraz, pa nekaj prejšnjih missic.

Izbor voditeljev lepotnega tekmovanja je bil tokrat pravilen. Katarina Čas in Marko Potrč sta bila enostavna, elegantna, prijeten tim, tako da se prireditev ni vlekla v nedogled, pa čeprav je trajala krepki dve uri. Scenografijo, večerne kreacije, lepa dekleta in pestro koreografijo Mihe Krušiča so ustvarjalci drzno spojili s posebnim izborom glasbenih izvajalcev, svežih imen na glasbeni sceni.

Šestnajst finalistk (med njimi šest gorenjskih lepotic) se je sprehodilo po brvi najprej v dnevnih oblačilih, potem v kopalkah in na koncu še v izbranih kreacijah slovenskih modnih oblikovalcev. Zmagala je kreacija Simone Mihelič, ki se je zelo dobro podala Tari Zupančič z Bleda. Med Gorenjkami smo videli še Nino Batista iz Domžal, pa Žirovko Klavdijo Kolmančič, Jeseničanko Anjo Gorišek in zmagovalno Anamarijo Avbelj, ki je v stiku z glasbo že od malih nog. Najdemo jo tako v domači godbi, kot v pevskem zboru, obvlada klaviature, pa tudi prečno flavto. Poleg Anamarije je med superfinalistke uspel preboj še Domžalčanki Renati Humar. Med šestimi izbranimi so podelili kar pet lent. Največ jih je dobila Vanesa Štefanovski. Postala je miss Obrazi, pa fotogeničnosti in za konec še prva spremljevalka. Druga spremljevalka je postala Klara Kobe iz Žalca, zmagala pa je že večkrat omenjena Anamarija Avbelj.

Zanimiva je bila tudi glasbena izbira tokratnega lepotnega tekmovanja. Nastopil je raper Flamie, prvič so se predstavili tudi trije mladi fantje skupine Electrix s skladbo Radio, ki nas je popeljal v nostalgičnost osemdesetih let. Letošnja novost izbora je bila še uradna pesem Miss Universe Slovenije 2008 Ena sama misel, ki bo postala stalnica v naslednjih izborih in jo bo vsako leto zapel drugi izbrani glasbeni izvajalec. Premierno pa je tokrat pesem zapela mlada pevka Renata, pevka skupine I.C.E.

               

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Splošno / petek, 5. oktober 2007 / 07:00

Tečaj za modne navdušenke

V Mladinskem centru Jesenice so je potekal tečaj modnega risanja in oblikovanja.

Objavljeno na isti dan


Kronika / sreda, 21. maj 2008 / 07:00

Delavec umrl zaradi električnega udara

Danes dopoldne se je na Jesenicah zgodila tragična delovna nesreča.

Škofja Loka / sreda, 21. maj 2008 / 07:00

Za vrtcem še katoliška šola

V župniji Stara Loka že peto leto deluje vrtec Sončni žarek, že prihodnje leto pa bi ga radi nadgradili z osnovno šolo. Škof Anton Jamnik je razmere za ustanovitev šole označil kot odlične.

Prosti čas / sreda, 21. maj 2008 / 07:00

Univerzalna Anamarija

Dvajsetletna študentka Anamarija Avbelj iz Lukovice pri Domžalah je v soboto postala miss Universe Slovenije 2008. 14. julija bo v Vietnamu na svetovnem izboru zastopala slovenske barve.

Avtomobilizem / sreda, 21. maj 2008 / 07:00

Sedem let za Student Roadster

Študentje strojništva so uspešno zaključili pretvorbo limuzine v športni avtomobil.

Komenda / sreda, 21. maj 2008 / 07:00

Bogastvo otroških ekslibrisov

V Osnovni šoli Moste so pripravili razstavo ob 30. obletnici otroškega ekslibrisa.