Planinko je ugriznila kača

Kranj – V Krmi se je v soboto pri sestopu s Triglava zgrudil planinec. Do prihoda dežurne ekipe so ga oživljali mimoidoči. Dežurna ekipa ga je oskrbela in s helikopterjem prepeljala v ljubljanski Klinični center.

V nedeljo je na poti proti Roblekovem domu na pobočju Begunjščice padel planinec in si zlomil roko, poškodoval pa si je tudi ramo, glavo in dobil odrgnine. Gorski reševalci GRS Radovljica so mu nudili prvo pomoč, ga prenesli do terenskega vozila in prepeljali v zdravstveni dom. Posredoval je tudi helikopter Slovenske vojske, ki pa je moral zaradi reševanja druge gorske nesreče delo prekiniti. Na poti iz Košutnikovega turna na Dolgo njivo je planinko ugriznila kača. Dežurna ekipa GRS na Brniku je planinko oskrbela in jo s helikopterjem Slovenske vojske odpeljala v jeseniško bolnišnico.

Nad spodnjo postajo gondolske žičnice je v nedeljo v gozdu padel kolesar in si zlomil ključnico. Gorski reševalci GRS Kranj so poškodovanemu kolesarju imobilizirali roko in ga pospremili v dolino.

Srečo v nesreči pa je imel jadralni padalec, ki je na Sorici, v smeri Črne prsti pristal na drevesu. Padalca so pred prihodom gorskih reševalcev GRS Bohinj nepoškodovanega rešili gorski reševalci GRS Škofja Loka.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Gospodarstvo / ponedeljek, 28. maj 2012 / 07:00

Sveže jagode z dolgo tradicijo

Pridelovanje vrtnih jagod ima na kmetiji Planjava dolgo tradicijo. V najboljših časih je nasad obsegal več kot pet hektarjev, zdaj jih pridelujejo le še na hektar veliki površini.

Objavljeno na isti dan


Bled / petek, 17. avgust 2007 / 07:00

Etno vseh razsežnosti

Bled - V čudovitem ambientu blejskega Zdraviliškega parka se je v torek zvečer z nastopom mladih umetnikov in izkušenih poznavalcev romunskega folklornega izročila iz pokrajine Tim...

Kultura / petek, 17. avgust 2007 / 07:00

Petek za četrti Jazz kamp

Danes zvečer se bo na Pungertu začel 4. Jazz kamp Kranj. Preverjen recept preteklih let bo letos zaznamovala tudi novost.

Zanimivosti / petek, 17. avgust 2007 / 07:00

Končana obnova Homanove hiše

Prejšnji teden so v Škofji Loki končali z obnovo Homanove hiše, ki je trajala vse od aprila. Naložba je stala 66 tisoč evrov, od tega jih je 27 tisoč prispevala država.

Zanimivosti / petek, 17. avgust 2007 / 07:00

Urška, oblečena le v barve

Znana umetnica Alenka Peternel iz Gozd Martuljka je uspešno predstavljala Slovenijo na svetovnem prvenstvu poslikave teles v Avstriji.

Gospodarstvo / petek, 17. avgust 2007 / 07:00

Zanimiv za Gorenjce

Na Pomurskem sejmu v Gornji Radgoni bo od 25. do 31. avgusta mednarodni kmetijsko živilski sejem.