Glavni osumljenec Damir Muzaferović si je pred radovednimi novinarji spretno skrival obraz. Manj uspešen je bil pri prepričevanju preiskovalne sodnice. (Foto: Gorazd Kavčič)

Glavni osumljenec zanika krivdo

Glavna osumljenca za bombni napad pred hotelom Creina v priporu.

Kranj - Po skoraj triurnem zaslišanju na kranjskem sodišču je preiskovalna sodnica včeraj nekaj pred 23. uro odredila pripor za 21-letnega Kranjčana Damirja Muzaferovića, domnevno glavnega osumljenca za nedeljski bombni napad pred vhodom nočnega kluba Million Club Prive v hotelu Creina v Kranju. Njegov zagovornik po uradni dolžnosti Marko Pauletič je pojasnil, da Muzaferović zavrača odgovornost za bombno eksplozijo. »Priznava, da je bil zraven, ni pa bil storilec,« je odvetnik povedal po odhodu s sodišča.

Po naših podatkih je preiskovalna sodnica dve uri kasneje pripor odredila tudi za drugega osumljenca, 25-letnega Dževada Volića. Za enega od preostalih dveh osumljenih, gre za dvajsetletnega Primorca, je menda tožilstvo ocenilo, da je bila njegova vloga pri obravnavanem dejanju manj pomembna, medtem ko naj bi četrtega osumljenca, 39-letnika s Primorske, zaslišali na koprskem sodišču, saj ga povezujejo z večjo količino orožja, ki so jo menda odkrili na Primorskem.

V nedeljo okoli 5. ure je pred vhodom v nočni klub Million Club Prive v hotelu Creina v Kranju razneslo ročno bombo M-75, v eksploziji pa je bilo ranjenih osem oseb, precej škode je nastalo tudi na avtomobilih in avtobusih. Domnevne storilce je policija v noči na ponedeljek prijela v obsežni akciji ob Kolpi v neposredni bližini slovensko-hrvaške meje.

Po izjavi vodje sektorja kriminalistične policije v Kranju Boštjana Lindava je bombo eden od osumljenih odvrgel po sporu zaradi dekleta, podrobneje pa na policiji ne želijo pojasnjevati. Neuradna razlaga povoda za nedeljski bombni napad pa pravi, da je šlo za ustrahovanje sestre Dejana Savića in njega samega, ki mu na kranjskem sodišču že sodijo zaradi bombnega napada na kranjsko policijo maja letos. Prijatelji soobtoženega Stanka Radojevića namreč od Savića terjajo, da celotno krivdo prevzame na svoja pleča. O resnih grožnjah, ki jih prejema priprti Savić, je na sojenju že spregovorila tudi njegova odvetnica Anka Kozamernik.

   

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Slovenija / petek, 14. april 2017 / 09:03

Poslanci v kranjski vojašnici

Državnozborski odbor za obrambo se je včeraj na terenski seji seznanil z delovanjem in opremljenostjo Logistične brigade v Kranju.

Objavljeno na isti dan


Kronika / ponedeljek, 14. april 2008 / 07:00

Počasneje je varneje

Kranj - Slovenski policisti so v sodelovanju z drugimi ustanovami danes pričeli štirinajstdnevno preventivno akcijo Hitrost - počasneje je varneje. Glavna cilja akcije sta zmanjš...

Zanimivosti / ponedeljek, 14. april 2008 / 07:00

Pridite, predstava je

Bogastvo in raznolikost lutkovnih predstav na Regijskem srečanju lutkovnih skupin Saše Kumpa v Kranju.

Zanimivosti / ponedeljek, 14. april 2008 / 07:00

Anketa: Cvetje in znanje

Prva Cvetlična tržnica v Tržiču, ki jo je minulo soboto pripravilo domače turistično društvo, je kljub dežju privabila številne obiskovalce. Peterico od njih smo vprašali, kaj menijo o taki prireditvi...

Kranj / ponedeljek, 14. april 2008 / 07:00

Krajani so se pritožili

Kranj - V imenu prizadetih stanovalcev v Mrakovi ulici je odvetnica Jelka Sajovic danes pri kranjski upravni enoti vložila predlog za obnovo postopka izdaje gradbenega dovoljenja...

Kranj / ponedeljek, 14. april 2008 / 07:00

Otroci in ministri so posadili lipe

Ob neformalnem zasedanju okoljskih ministrov na Brdu so otroci iz osnovne šole Stražišče skupaj z ministri iz držav Evropske unije ob vhodu v protokolarni kompleks posadili lipe.