Najboljši Žar mojstri so Gorenjci
V Ihanu je bilo že 7. državno prvenstvo v peki na žaru, ki ga Farme Ihan pripravljajo s tamkajšnjimi gasilci.
»Letos se je za naziv Žar mojstra potegovalo dvanajst kandidatov iz vse Slovenije, kar je nekoliko manj kot lani, k čemur so verjetno pripomogli dopusti in slabo vreme,« je povedal vodja petčlanske komisije Tomaž Vozelj, ki pa je bil z izvirnostjo jedi in rezultati tekmovalcev vseeno zelo zadovoljen. Tekmovalci, ki so se pomerili v kategorijah amaterjev in profesionalcev, so imeli na razpolago 80 minut, v tem času pa so morali pripraviti pet porcij žar jedi s prilogo. Med amaterji je z mediteranskim krožnikom komisijo najbolj prepričal Sandi Ferjan z Visokega pri Kranju, med profesionalci pa je s svinjsko ribico, balzamično omako, pečeno polento in zelenjavo na žaru zmagal Martin Blejec iz Domžal.