Voda zalila kleti

Močno deževje je v soboto povzročilo precej preglavic predvsem na območju občin Jesenice, Radovljica, Mengeš in Moravče.

Jesenice - Zaradi obilice vode je v soboto že pred 8. uro meteorna voda zalila kletne prostore trgovine Mercator v Šenčurju. Izčrpali so jo domači gasilci. Kmalu po enajsti uri je zaradi neurja z močnim dežjem zalilo kletne prostore trgovine Nada na Cesti maršala Tita na Jesenicah. Poklicali so gasilce, da so vodo izčrpali. V Javorniškem Rovtu je zaradi neurja narasel hudournik in ogrožal stanovanjske hiše, zato so gasilci očistili strugo hudournika in iz kleti, ki jih je zalila voda, s potopnimi črpalkami izčrpali vodo. Tudi na Partizanski poti na Koroški Beli je voda ogrozila dve stanovanjski hiši. Domači gasilci so utrdili nasip in iz poplavljene kleti izčrpali vodo.

Ob 11.50 so zaradi neurja v Jelendolu morali posredovati domači gasilci, saj je Tržiška Bistrica narasla tako visoko, da je tekla čez most in ga spodjedala. Na cesti med Begunjami in Slatno so posredovali gasilci PGD Podgora in odstranili drevo, ki je padlo na cesto. V Begunjah se je dopoldne zaradi neurja in plazovitega terena zamašila struga potoka Blatnice, ki je ogrozil stanovanjsko hišo. Krajani pomoči gasilcev niso potrebovali, saj so strugo sami očistili.

V Mengšu in Češnjicah pri Moravčah pa sta vodni streli udarili v poslopji in ju močno poškodovali. Najprej je udarilo v novozgrajeno stanovanjsko hišo na Baragovi ulici v Mengšu. Strela je naredila pravo razdejanje, saj je uničila celo ostrešje, razbila vsa okna, uničila elektro in telefonske napeljave ter električne naprave, ki jih je razmetala po stanovanju. Posredovali so prostovoljni gasilci iz Mengša, Loke in Topol, ki so s folijo prekrili streho ter pomagali pri pospravljanju. Ranjenih k sreči ni bilo, čeprav so bile ob udaru v hiši tri osebe. Zaradi udara so imeli petsto metrov naokrog dalj časa izpad elektrike in telefonije. V Češnjicah pri Moravčah pa je strela udarila v gospodarsko poslopje in ga prav tako močno poškodovala, zato so posredovali prostovoljni gasilci iz Moravč, ki so lastniku pomagali pospraviti razbitine. Strela je med drugim uničila tudi vse električne napeljave na objektu, v katerem je bilo zloženih več bal sena, zato so morali gasilci preprečiti še možnost nastanka požara.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Zanimivosti / ponedeljek, 19. julij 2021 / 14:52

Mladičev štorkelj letos manj

Na Gorenjskem je letos osem parov štorkelj skupno vzgojilo sedemnajst mladičev. Obročkal jih je Dušan Dimnik, zunanji sodelavec Prirodoslovnega muzeja Slovenije.

Objavljeno na isti dan


Kranjska Gora / petek, 24. september 2021 / 16:41

Po poteh Julian Alps Trail Run

Ta konec tedna bo v Kranjski Gori tekaška prireditev Julian Alps Trail. Zaradi prireditve bo v soboto, 25. septembra, med 12. in 16. uro zaprta kolesarska steza med Mojstrano in Gozdom - Martuljkom.

Gorenjska / petek, 24. september 2021 / 11:07

Spremembe pri PCT-pogoju

PCT-pogoj ne bo več potreben za delavce na domu in na odprtih delih bencinskih črpalk. Tudi zaščitne maske pri športni vadbi ne bodo več obvezne, če oseba izpolnjuje PCT-pogoj.

Nasveti / petek, 24. september 2021 / 11:05

Dokumentarni film Covid-19

V želji, da bi prispevali k odločitvi čim večjega števila posameznikov za cepljenje, je bil posnet dokumentarni film Covid-19, ki odstira osebne zgodbe posameznikov in ozavešča o pomembnosti cepljenja...

Gorenjska / petek, 24. september 2021 / 10:32

V četrtek potrdili 941 okužb z novim koronavirusom

Ljubljana – V četrtek so opravili 5471 PCR-testov in potrdili 941 okužb z novim koronavirusom, je objavil Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ). Pozitivnih je bilo 17,2 odstotka testov. Po oc...

Kultura / petek, 24. september 2021 / 10:27

Nagrada za Jato

Uprizoritev v javnem prostoru Jata izkušenih ptic v produkciji Ajde Tomazin in zavoda Odprti predali je na nedavnem desetem bienalu slovenske sodobne plesne umetnosti Gibanica prejela nagrado občinstv...