Znak kakovosti za najboljše
Miha Golob, Franci Podjed in Olga Debeljak so na razstavi Dobrote slovenskih kmetij prejeli najvišje priznanje - znak kakovosti.
Kranj – V Minoritskem samostanu na Ptuju se je v ponedeljek končala državna razstava Dobrote slovenskih kmetij, na kateri so izdelovalcem najboljših prehranskih dobrot podelili znake kakovosti ter zlata, srebrna in bronasta priznanja. Iz Gorenjske so znak kakovosti (za trikratno zaporedno osvojitev zlatega priznanja) prejeli Miha Golob z Brezij nad Kamnikom za pasterizirano rezano rdečo peso, Olga Debeljak z Jarčjega Brda za zeliščno žganje s Podmlačanove kmetije in Franci Podjed iz Olševka za navadni jogurt.
Večino dobitnikov priznanj za posamezne vrste izdelkov smo že objavili, tokrat dodajamo še nagrajence za krušne izdelke. Zlato priznanje so prejeli Mira Hribernik s Planice za ocvirkovco, Majda Možina iz Dolenčic za potico iz suhih hrušk, Urška Šranc z Belce za lešn'kov kruh, Olga Tičar z Zgornjega Jezerskega za buhteljne, Mira Cestnik iz Domžal za orehovo potico in Ivanka Brodar s Hudega pri Radomljah za pehtranovo potico, srebrno priznanje Tatjana Logar iz Olševka za medenjake, Nežka Demšar iz Krnic pri Novakih za rozinovo potico in za beli kruh iz krušne peči, Francka Ržek z Gorenjega Brda za krhke flancate, Olga Povšnar iz Kokre za orehovo potico, Bernardka Hribar iz Kališa pri Stahovici za buhteljne in krofe ter Marija Hribar, prav tako iz Kališa, za krhke flancate. Bronasto priznanje so dobile Anica Robič iz Gozd-Martuljka za Erjavčev kruh, Majda Hladnik iz Kladja za pšenični kruh in za kruh s semeni, Greta Zlate iz Praš pri Mavčičah za črni kruh s semeni, Ivanka Kocjančič s Katarije pri Moravčah za krompirjev kruh, Marija Hribar iz Kališa pri Stahovici za beli pšenični kruh in Ivanka Brodar s Hudega pri Radomljah za orehovo potico.