Podnebne spremembe: kakšno izbiro imamo

Zbilje - Društvo Sorško polje bo v nedeljo, 19. maja, ob 16. uri pripravilo na Vaškem trgu ob Zbiljskem jezeru predavanje klimatologinje Lučke Kajfež Bogataj o podnebnih spremembah, zlasti o tem, kaj lahko za zmanjšanje negativnih vplivov tovrstnih sprememb naredijo pridelovalci in kaj bi morala storiti država. Po predavanju bodo ekološka tržnica, predstavitev domače obrti in rokodelskih spretnosti. Na eko tržnici bodo ekološki kmetje ponudili svoje najzgodnejše pridelka pa tudi žita, mlev­ske izdelke, mesne dobrote in še kaj.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Slovenija / torek, 24. maj 2022 / 09:12

Učimo se vse življenje

Ta čas je za učence in dijake še kako naporen, saj pridobivajo še zadnje ocene v iztekajočem se šolskem letu in pri tem seveda upajo, da bodo te čim lepše, da jim ne bodo pokvarile končneg...

Objavljeno na isti dan


Splošno / nedelja, 30. september 2007 / 07:00

Gradnja pločnika še letos?

Župan Leopold Pogačar upa, da bo državi uspelo odkupiti dovolj zemljišč za ureditev pločnika in avtobusnih postajališč ob regionalni cesti skozi Žirovnico, da se bo gradnja lahko začela še letos.

Splošno / nedelja, 30. september 2007 / 07:00

Varneje čez železniške tire

Minuli četrtek si je komisija za nivojske prehode ceste čez železnico ogledala prehode v občini Žirovnica. Na najbolj nevarnem prehodu na Selu nameravajo urediti podhod.

Splošno / nedelja, 30. september 2007 / 07:00

Priložnost v dolini Završnice

Prihodnje leto bodo pripravili dokumentacijo za ureditev rekreacijskega centra v dolini Završnice. Kam umestiti parkirišče?

Splošno / nedelja, 30. september 2007 / 07:00

Večnamenska dvorana v treh letih

Prihodnje leto nameravajo pridobiti gradbeno dovoljenje za večnamensko športno dvorano, ki bo zamenjala dotrajano šolsko telovadnico. Gradnja naj bi se začela v letu 2009 in končala 2010.

Splošno / nedelja, 30. september 2007 / 07:00

Info točka v Žirovnici

Želeli bi vam predstaviti projekt Mestna info točka, ki bo predstavil vse pravne subjekte v občini Žirovnica, kakor tudi vse informacije občine Žirovnica ter Zavoda za turizem in kulturo Ž...