Trava že, a gozdna

Na sojenju v zadevi Očistimo Slovenijo so znova poslušali prisluhe telefonskih pogovorov.

Kranj – V sodne klopi kranjskega okrožnega sodišča so v sredo znova sedli Senad Pavleković, Darko Palević, Zoran Matović, Bojan Rodić, Milan Rikanović, Rade Bubanja, Darko Radonjić in Jasmin Džafić, ki jih obtožnica bremeni več kaznivih dejanj neupravičene proiz­vodnje in prometa z mamili. Obravnava se je odvila ob več­urnem poslušanju telefonskih prisluhov in prestreženih SMS sporočil med več domnevnimi udeleženci poslov z drogami. Ob poslušanju prvih prisluhov je protestiral obtoženi Milan Rikanovič, poznan kot Bostan, ki je dejal, da na teh posnetkih sploh ni njegov glas, temveč gre za glas njegovega prijatelja z vzdevkom Sani, ki mu naj bi posodil mobilni telefon. Pogovori so tekli v povezavi s poslom za okoli 300 gramov marihuane, ki naj bi bila slabe kvalitete. V posnetku je bil namreč slišen spor med več udeleženci, ki se je sprevrgel v vulgarni besedni spopad za »mokro robo s samimi štiblami« in nekaj tisoč evrov. »Iz posnetkov je razvidno, da nisem poznal dobavitelja, ampak sem se menil s posrednikom z vzdevkom Burke. Tisto, za kar tožilstvo pravi, da je 300 gramov marihuane, je bila neka mokra gozdna trava,« je razložil Rikanovič, ki se je med poslušanjem prisluhov še večkrat odzval in pojasnil nekatere okoliščine. Tako po njegovem mnenju posnetki dokazujejo, da v nekaterih poslih ni sodeloval v merilih, kot mu očita tožilstvo, nekateri pa, da naj bi bil napeljan k storitvi kaznivih dejanj. Sojenje se bo z zaslišanjem še nekaterih prič nadaljevalo v sredo.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Gospodarstvo / nedelja, 24. maj 2020 / 08:37

Svarijo pred odpuščanji

Slovenska avtomobilska industrija bo brez podaljšanja ukrepa čakanja na delo prisiljena v odpuščanje. Poleg katastrofalnega padca naročil jih pesti tudi negotovost na trgu.

Objavljeno na isti dan


Kronika / torek, 9. julij 2019 / 12:52

Francoske planince sredi noči reševali s snežišča

Na poledenelem snežišču pod Skuto so pred dnevi obtičali trije francoski planinci. Kamniški gorski reševalci so jih reševali sredi noči.

Šenčur / torek, 9. julij 2019 / 12:50

Več ukrepov za kolesarje

Šenčur – V občini Šenčur so začeli postavljati kolesarnice. Za lokacije v središču so dobili tudi nepovratna evropska sredstva. Trenutno postavljajo kolesarnico na Lužah, ob urejanju komunalne infr...

Rekreacija / torek, 9. julij 2019 / 12:49

Matej Hauptman na triatlonu Ironman

Celovec – v nedeljo je bilo v Celovcu tekmovanje Ironman triatlon. Tekmovalci so zjutraj začeli s plavanjem v Vrbskem jezeru in preplavali 3800 metrov, nato so kolesarili 180 kilometrov in za konec...

Bohinj / torek, 9. julij 2019 / 12:47

Promocijski dan umirjanja prometa

V Bohinju in Posočju so minulo soboto pripravili promocijski dan umirjanja prometa in za en dan za promet zaprli Ukanc ter mangartsko gorsko cesto. V Bohinju so z rezultatom zelo zadovoljni.

Gospodarstvo / torek, 9. julij 2019 / 12:47

Sodni preizkus odpravnine

Vseslovensko združenje malih delničarjev je na Okrožno sodišče v Kranju vložilo predlog za sodni preizkus denarne odpravnine, ki naj bi jo prejeli izključeni manjšinski delničarji Gorenjske banke.