Štirje izdelki z najvišjo oceno
Andreja Jagodic, Angelca Hlebanja in Darinka Korošec so na ocenjevanju za razstavo Dobrote slovenskih kmetij prejele za mlečne izdelke najvišje možno število točk.
Kranj – V Minoritskem samostanu na Ptuju se bo v petek začela štiridnevna državna razstava Dobrote slovenskih kmetij, na kateri bodo podelili tudi priznanja najboljšim za krušne, mesne in mlečne izdelke, vina, suho sadje, sokove, olja, kise, sadna vina, marmelade, konzervirano zelenjavo, kompote in žganja. Gorenjske kmetije so se tudi letos izkazale na ocenjevanju prehranskih izdelkov in bodo prejele kopico priznanj. Imena večine nagrajencev smo že objavili, tokrat jim dodajamo še dobitnike priznanj za mlečne izdelke. Tri Gorenjke so za izdelke prejele dvajset točk, to je najvišje možno število, in s tem tudi zlato priznanje – Andreja Jagodic s Police pri Naklem za sadni jogurt – borovnica in za laktični sir, Angelca Hlebanja iz Loga pri Kranjski Gori za domačo skuto, Darinka Korošec z Gorjuš pa za sladko skuto. Poleg njih bodo zlato priznanje prejeli še Tilka Bogataj iz Gorenje vasi za sir Pretovč, za kislo kravje mleko in za sir Tilen, Milan Brence iz Gorenje vasi za sir Kosec, Franci Podjed z Olševka za sadni jogurt – jagoda in za navadni jogurt ter Andreja Bizant iz Žlebov pri Medvodah za surovo maslo. Mojca Hlebanja iz Srednjega Vrha bo dobila srebrno priznanje za skuto.