Andreja Jagodic s Police pri Naklem bo prejela zlato priznanje za sadni jogurt - borovnico in laktični sir. (Foto: Gorazd Kavčič)

Štirje izdelki z najvišjo oceno

Andreja Jagodic, Angelca Hlebanja in Darinka Korošec so na ocenjevanju za razstavo Dobrote slovenskih kmetij prejele za mlečne izdelke najvišje možno število točk.

Kranj – V Minoritskem samostanu na Ptuju se bo v petek začela štiridnevna državna razstava Dobrote slovenskih kmetij, na kateri bodo podelili tudi priznanja najboljšim za krušne, mesne in mlečne izdelke, vina, suho sadje, sokove, olja, kise, sadna vina, marmelade, konzervirano zelenjavo, kompote in žganja. Gorenjske kmetije so se tudi letos izkazale na ocenjevanju prehranskih izdelkov in bodo prejele kopico priznanj. Imena večine nagrajencev smo že objavili, tokrat jim dodajamo še dobitnike priznanj za mlečne izdelke. Tri Gorenjke so za izdelke prejele dvajset točk, to je najvišje možno število, in s tem tudi zlato priznanje – Andreja Jagodic s Police pri Naklem za sadni jogurt – borovnica in za laktični sir, Angelca Hlebanja iz Loga pri Kranjski Gori za domačo skuto, Darinka Korošec z Gorjuš pa za sladko skuto. Poleg njih bodo zlato priznanje prejeli še Tilka Bogataj iz Gorenje vasi za sir Pretovč, za kislo kravje mleko in za sir Tilen, Milan Brence iz Gorenje vasi za sir Kosec, Franci Podjed z Olševka za sadni jogurt – jagoda in za navadni jogurt ter Andreja Bizant iz Žlebov pri Medvodah za surovo maslo. Mojca Hlebanja iz Srednjega Vrha bo dobila srebrno priznanje za skuto.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

GG Plus / nedelja, 4. julij 2021 / 14:49

Likovno umetnost je izbrala že kot otrok

»Mavov bom!« je bila o svojem slikarskem poslanstvu že v ranem otroštvu prepričana Melita Vovk (1928–2020). S kakšno odličnostjo in miselno širino je opravljala svoj poklic in kako zanimivo življenjsk...

Objavljeno na isti dan


Kranj / sreda, 20. maj 2009 / 07:00

Izredna odpoved dviga prah

Profesor dr. Metod Černetič, ki je v preteklosti najbolj glasno opozarjal na nepravilnosti na Fakulteti za organizacijske vede, je izgubil službo.

Gospodarstvo / sreda, 20. maj 2009 / 07:00

Štirje izdelki z najvišjo oceno

Andreja Jagodic, Angelca Hlebanja in Darinka Korošec so na ocenjevanju za razstavo Dobrote slovenskih kmetij prejele za mlečne izdelke najvišje možno število točk.

Zanimivosti / sreda, 20. maj 2009 / 07:00

Dom starejših prednostni projekt

Tako meni skoraj polovica vprašanih Šenčurjanov. Blagnečo hišo pa bi namenili za muzej ali mladinske dejavnosti ali knjižnico.

Slovenija / sreda, 20. maj 2009 / 07:00

Erjavec ostaja predsednik

Na petkovem kongresu stranke DeSUS so delegati za predsednika znova izvolili Karla Erjavca.

Prosti čas / sreda, 20. maj 2009 / 07:00

Snubec, frizer in Teden mladih

Boštjan Per, nesojeni snubec Špele Grošelj, je pripravil srečanje vseh njenih snubcev, Teden mladih v Kranju so zaključili Nieti, frizer Stevo pa najprej na Dunaj, sledil naj bi London.