Resnica - proti, saj ni res, pa je

V tretji številki Deželnih novic me je v rubriki mnenja pod naslovom Saj ni res, pa je svetnik SDS Marjan Vidic obtožil oziroma mi podtaknil kar nekaj stvari in dejanj.

Pa naj kar citiram njegove obtožbe na moj račun; Deus ex machina g. Peternel, ki doslej ni bil ravno opazen, razen seveda takrat, ko je pridno dvigoval zelene kartone za županove predloge. Kar naenkrat se predstavnik Obrtniško-podjetniške liste in predsednik Odbora za gospodarstvo odloči in predlaga, naj se izhajanje DN prepolovi, namesto da bi bil njegov interes, tudi skozi objave v občinskem glasilu promovirati gospodarske subjekte v občini.

 

Kar se tiče moje opaznosti v javnosti, z njo nimam težav, kajti radi delovanja v družbenem in na gospodarskem področju ter seveda v zasebnem življenju mi ni potrebno zardevati pred javnostjo, posebno pa ne pred Vami, g.Vidic. Da niste na tekočem z zgodovino občinskega odbora vaše stranke, pa priča pismo, ki sem ga 3. septembra 2004 prejel od predsednika SDS gospoda Janeza Janše in je bil preteklem mandatu predsednik vlade. Prvi del citiram:

 

Spoštovani gospod Franc Peternel!

 

Člani Slovenske demokratske stranke iz vašega kraja, ki vas zelo cenijo in spoštujejo, so me pozvali, da vam napišem pismo. Dejali so mi, da ste veliko dobrega naredili za skupnost in da vam ni vseeno, kakšna bo naša skupna prihodnost.

 

Dvigovanje zelenih kartonov za županove predloge, kar mi očitate, pa so moja stvar in moje prepričanje o delovanju in razvoju občine. Jemljem si pravico odločanja prav tako kot vi, seveda s to razliko, da so vam ljubši rdeči kartoni (lep primer je vrtec Posavec: ko se je odločalo o zagotovitvi sredstev za gradnjo, ste glasovali proti). Kot član županove koalicije pa verjamem razpravam med županom in koalicijskimi partnerji, kjer se prisluhne predlogom in rešitvam, odločitve pa so demokratično sprejete na koalicijskih usklajevanjih.

 

Kot predstavnik Obrtniško-podjetniške liste v občinskem svetu in kot predsednik Odbora za gospodarstvo se držim poslovnika in statuta občinskega sveta in prepričan sem, da odbor, ki ga vodim, dosega povprečje dela drugih odborov, vključno z odborom, ki ga vodite Vi.

 

Me pa skrbi dejstvo, da mi hočete podtakniti odgovornost za promocijo gospodarstva v občini, dobro pa veste, da je to naloga zbornic, razvojnih agencij ter obrtnikov in podjetnikov samih.

 

Nasprotovanje oskrbnemu centru na pred trškemu polju, nejasna opredelitev do ureditve letališča v Lescah, nasprotovanje ureditvi lastne deponije komunalnih odpadkov in hkratno saniranje stare, to je le nekaj področij, ki bi lahko že dajala nove zaposlitve, in s tem bi se brezposelnost v naši občini lažje obvladovala. Namesto neosnovanih in žaljivih obtožb župana Janka S. Stuška, gospoda Rebca, največkrat pa kar celotne koalicije v vaših člankih, se raje javno opredelite do deponije Črnivec, oskrbnega centra na pred trškem polju, ureditve letališča v Lescah in drugih ključnih problemov, kar se tiče razvoja naše občine.

 

Skratka, g. Vidic, predlagam, da začnete aktivno sodelovati pri razvoju občine s konkretnimi dejanji, mogoče s prostovoljnim delom v kraju ali v društvih v dobrobit ljudi in prepričan sem, da bo metla, s katero pometate pred mojim pragom in pragom drugih, obrabljena že pri vašem lastnem pragu.

 

Kar se Deželnih novic tiče, pa naj povem svoje mnenje, da samo jeseniška občina, ki je očitno bogatejša, izdaja občinski časopis na 14 dni, druge občine na Gorenjskem pa izdajajo časopise občasno in nobena tragedija ni, če Deželne novice izhajajo enkrat na mesec z namenom, za katerega so bile ustanovljene. Prepričan sem, da bodo moje delo, in delo celotne koalicije, seveda pa tudi vaše delo, pravično ocenili volivci.

 

Preko časopisa v prihodnje ne nameravam komunicirati z Vami, kajti v dveh letih v občinskem svetu se je nabralo dovolj priložnosti za izmenjavo mnenj. Kot novinec v politiki nisem nikoli imel občutka, da bi Vi ali Vaša stranka imeli željo po izmenjavi mnenj.

 

Občinski svetnik

Franc Peternel

Obrtniško podjetniška lista

 

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Kultura / sreda, 29. maj 2019 / 22:12

Slabovidne likovnice

V galeriji družbe Domplan se s slikami predstavljajo ustvarjalke z različnimi okvarami vida. Tokrat se predstavljajo z abstraktnimi motivi.

Objavljeno na isti dan


Kranj / petek, 11. april 2008 / 07:00

Tečajniki na obisku v kranjski vojašnici

Brdo - Ta teden je na Brdu potekalo izobraževanje Peti modul programa evropske varnostne in obrambne politike na visoki ravni. Udeleženci tečaja, 70 častnikov in civilnih uslužbe...

Kronika / petek, 11. april 2008 / 07:00

Pogrešana se je vrnila domov

Kranj - Kranjski policisti so sporočili, da je iskanje za pogrešano Marijo Ano Jan iz Kranja preklicano, saj se je danes sama vrnila domov.

Bohinj / petek, 11. april 2008 / 07:00

Igre bi povezale Slovenijo

Ali je napovedana kandidatura Olimpijskih iger 2018 v Sloveniji utopija ali odlična priložnost za Gorenjsko?

Zanimivosti / petek, 11. april 2008 / 07:00

Deset let sodelovanja z Bavarci

Kamnik - Kamničani so dogodke ob letošnjem občinskem prazniku zaključili z zanimivo prireditvijo, na kateri so sodelovali občani iz bavarskega mesta Andechs. Obe mesti sta namreč...

Kranjska Gora / petek, 11. april 2008 / 07:00

Upravno sodišče zavrglo tožbo občine Kranjska Gora

Kranjska Gora - Tožbo občine Kranjska Gora, ki nasprotuje izdaji gradbenega dovoljenja za stavbo ob jezeru v Jasni, je upravno sodišče zavrglo. Če občina postopka ne bo nadaljeva...