Kljub koncu akcije Hitrost - počasneje je varneje bodo policisti še naprej dosledno ukrepali zoper prehitre voznike. (Foto: Tina Dokl)

Za praznike previdnost povsod

Vsem, ki se za prvomajske praznike odpravljate na oddih, policija svetuje previdnost na cesti, poskrbite pa tudi za zaščito stanovanja pred vlomilci.

Kranj – Med prvomajskimi prazniki se promet običajno zelo zgosti, več je tudi prometnih nesreč, zato policija svetuje previdnost in strpnost na cesti. Čeprav se poostreni nadzori prometa v okviru policijske akcije Hitrost – počasneje je varneje danes izteka, vam ne priporočamo prevelike »sproščenosti« za volanom, saj bodo policisti z različnimi oblikami dela zagotavljali večjo varnost in pretočnost prometa ter dosledno ukrepali zoper vse kršitelje, posebej pa tiste, ki bodo za volan sedli vinjeni in ki bodo s prehitro vožnjo ogrožali sebe in druge, napovedujejo v generalni policijski upravi.

Prvomajski prazniki so sicer kot nalašč za krajši dopust, vendar pa se je treba zavedati, da nepridipravi te dni ne počivajo, kvečjemu nasprotno; prazna stanovanja so njihova najljubša »delovna mesta«. Ker že najmanjše samozaščitno ravnanje lahko odvrne morebitnega vlomilca od vloma, ob odhodu od doma preverite, ali so vsa vrata in okna dobro zaprta in zaklenjena. Vrednejše predmete shranite na varno mesto, svoje znance ali sosede pa prosite, naj popazijo na vaše stanovanje, redno praznijo vaš poštni nabiralnik ipd. Poskrbite torej, da vaš dom ne bo kazal znakov, da ste odsotni. Med prazniki, ko banke niso odprte, je treba večjo pozornost nameniti tudi pri dvigu denarja na bankomatih. Bodite pozorni, ali vas pri dvigovanju denarja kdo opazuje, izogibajte se neosvetljenih, samotnih krajev.

Praznovanje 1. maja bodo popestrile številne javne prireditve in tudi neorganizirana zbiranja, policija pa opozarja, da so morali organizatorji kresovanj vlogo za dovoljenje za kurjenje kresa podati že sedem dni pred prireditvijo.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Kultura / torek, 22. julij 2008 / 07:00

Impresionisti, sejalci slovenske samozavesti

Za razstavo Slovenski impresionisti in njihov čas 1890-1920 v Narodni galeriji v Ljubljani je precejšnje zanimanje. Nedeljska vodenja po razstavi tudi čez poletje.

Objavljeno na isti dan


Gospodarstvo / sobota, 17. maj 2014 / 09:22

Uničene zaloge so že nadomestili

Požar, ki je minulo soboto v Kamniku uničil šestdeset ton granulatov in plastičnih izdelkov podjetja Iskra Mehanizmi, za delovanje družbe ne bo imel hujših posledic.

Slovenija / sobota, 17. maj 2014 / 09:21

Profesionalni in predani, ne glede na krizo

V Vojašnici Petra Petriča v Kranju je bila osrednja slovesnost ob dnevu Slovenske vojske. »Morala v Slovenski vojski ni odvisna od materialnih dobrih, čeprav si ne delam utvar, da to ni pomembno,« je...

Kronika / sobota, 17. maj 2014 / 09:02

Šofer ranjen, konj poginil

Dolenja vas – Na odseku ceste med Dolenjo vasjo in Bukovico v Selški dolini se je minuli torek zgodila prometna nesreča, ko je šofer vozila s prikolico za prevoz konj zaradi neprilagojene hitrosti...

Kranj / sobota, 17. maj 2014 / 09:01

Za več vključevanja mladih

Sodelovanje sta Območni združenji Rdečega križa Kranj in Celje utrdili s podpisom Listine o sodelovanju.

Šport / sobota, 17. maj 2014 / 08:56

Krvavo potrebujejo točke

V ligi Telekom se bodo nogometaši Triglava na domači zelenici danes pomerili z ekipo Celja, nogometaše Domžal pa na zadnji domači tekmi sezone čaka obračun z Olimpijo.