Znani prvi rezultati ocenjevanja
Janez Gregorc iz Podbrezij je na ocenjevanju Dobrote slovenskih kmetij prejel najvišje možno število točk za jabolčni sok, Miha Golob z Brezij nad Kamnikom pa za konzervirano rdečo peso.
Kranj – Znani so prvi rezultati ocenjevanja izdelkov v okviru državne razstave Dobrote slovenskih kmetij, ki bo tudi letos v Minoritskem samostanu na Ptuju. Na ocenjevanju sadnih sokov so zlato priznanje prejeli Janez Gregorc iz Podbrezij za jabolčni sok in za sok rdeče pese, Janez Markuta iz Čadovelj za jabolčni sok, Franci Jenko iz Valburge za jabolčni sok ter Romana in Vinko Kimovec iz Bukovice pri Vodicah za jabolčni sok – mošt. Srebrno priznanje sta dobila Ivo Potočnik iz Rovt za jabolčni sok in Danilo Jezeršek s Hotavelj za jabolčni sok, bronastega pa Janez Lotrič iz Kališ za motni jabolčni sadni sok, Mihael Kurnik z Olševka za jabolčni sok in Jože Mulej s Sela pri Bledu za jabolčni sok.
Na ocenjevanju suhega sadja so srebrno priznanje prejeli Janez Markuta za suhe jabolčne in suhe hruškove krhlje, Danilo Jezeršek za jabolčni čips, Romana in Vinko Kimovec pa za suhe jabolčne krhlje. Na ocenjevanju konzervirane zelenjave so zlato priznanje prejeli Francka Ržek z Gorenjega Brda za kumare, Janez Zupanec iz Vogelj za kislo repo ter Jože in Milena Šink s Suhe za kislo repo. Miha Golob z Brezij nad Kamnikom je dobil zlato priznanje za pasterizirano rezano papriko, za pasterizirano rezano rdečo peso in za ribano kislo repo, srebrno priznanje za pasterizirane delikatesne kumarice in bronasto za ribano kislo zelje. Klemen Jarc iz Voklega je dobil srebrni priznanji za kislo repo in za kislo zelje, Robert Kadivec iz Hrastja pa srebrno za kislo zelje in bronasto za kislo repo. In kakšen je bil razplet ocenjevanja kisov? Jože Mulej s Sela pri Bledu je dobil zlato priznanje za jabolčni kis, Milena Kržišnik s Četene Ravni srebrno za kis, Klavdija in Zdravko Slapar z Vrank pri Blagovici srebrno za jabolčni kis in Mihael Kurnik z Olševka bronasto priznanje za jabolčni kis.