Sneg je v torek povsem ohromil brniško letališče. (Foto: Tina Dokl)

Zaradi snega zaprli letališče

Letališče Jožeta Pučnika Ljubljana je bilo zaradi novozapadlega snega v torek zaprto kar pet ur, še včeraj pa je bila zaradi snežnega plazu zaprta cesta na Soriško planino.

Kranj, Brnik - Zaradi obilnega sneženja so v torek dopoldne kar za pet ur zaprli Letališče Jožeta Pučnika Ljubljana, česar v zadnjih dvajsetih letih ne pomnijo. »Letališče je bilo zaradi snega zaprto 7.15 in 12.10. O zaprtju letališča je odločil vodja prometa, na delu pa so bile vse razpoložljive ekipe zimske službe. V zadnjih dvajsetih letih je bilo letališče zaradi izredno slabih vremenskih razmer zaprto le dvakrat po približno uro, ne pa za toliko časa,« je razložila Lea Jarc, strokovna sodelavka za odnose z javnostjo v Aerodromu Ljubljana.

V torek dopoldne je bilo tako odpovedanih devet letov, od tega sedem Adriinih, medtem ko je Adriino letalo iz Istanbula moralo pristati v Trstu. Kot je pojasnila Adrijana Šelj iz Adrie Airways, so za potnike poskrbeli v skladu z uredbo o pravicah letalskih potnikov. Potnikom, ki so želeli potovati še v torek, so omogočili potovanje s popoldanskimi leti, lahko pa so svoje potovanje prestavili tudi na naslednji dan.

Na Jezerskem je približno štiristo odjemalcev v torek ob 2. uri zjutraj ostalo brez električne energije, ker je drevo, ki je klonilo pod težo snega, pretrgalo električni vod. Napako so delavci Elektra Gorenjske odpravljali do približno 11.30. Brez elektrike so občasno ostajali tudi na območju Domžal in Kamnika.

Torkovo sneženje je povzročilo tudi precejšnje prometne težave. Zaradi snežnih zametov so zaprli cesto od Nemškega Rovta proti Soriški planini, delavci Cestnega podjetja Kranj so včeraj še vedno odstranjevali snežni plaz s ceste Zgornja Sorica-Soriška planina, v sredo pa se je sneg vsul tudi na cesto Podrošt-Petrovo Brdo, a so plaz že odstranili. Policija je poročala tudi o številnih manjših prometnih nesrečah z gmotno škodo.

 

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Radovljica / torek, 14. april 2009 / 07:00

Umrl je psiholog Viktor Gerkman

Prejšnji torek je po hudi bolezni umrl Viktor Gerkman, klinični psiholog, samostojni publicist, psihoterapevt, učitelj meditacije in astrolog.

Objavljeno na isti dan


Šenčur / torek, 2. oktober 2007 / 07:00

Pomoč poplavljenim Železnikom

Šenčur - Občinski svet občine Šenčur je minuli četrtek sklenil, da občini Železniki namenijo finančno pomoč v višini enega evra na občana, kar skupaj znese približno osem tisoč e...

Prosti čas / torek, 2. oktober 2007 / 07:00

Za Janom še Severina

Jan Plestenjak je pred kratkim do zadnjega kotička napolnil ljubljanske Križanke, v četrtek je to uspelo seksi dalmatinski zvezdnici Severini.

Prosti čas / torek, 2. oktober 2007 / 07:00

Črni oktober

Norveški simfonični black metalci Dimmu borgir se zaradi dobrega odziva na lansknem Metal campu v Tolminu ter novega studijskega izdelka “In sorte diaboli” v sklopu evropske turneje sp...

Šport / torek, 2. oktober 2007 / 07:00

Glasov supermaratonski tek

Šestdeset kilometrov od Bohinja do Kranja za šestdeset let Gorenjskega glasa.

Mularija / torek, 2. oktober 2007 / 07:00

Otroci o poplavah

Izjave otrok iz Antonovega vrtca v Železnikih o nedavnih poplavah so zgovorne in ganljive.