V Šenčurju samo najboljša polja

V Šenčurju so v sredo končali javno razgrnitev osnovnega prostorskega dokumenta - občinskega prostorskega načrta.

Šenčur – V sredo so občani Šenčurja imeli še zadnjo priložnost, da so podali pripombe na javno razgrnjeni osnutek občinskega prostorskega načrta. »Glede na število podanih pripomb lahko sklepamo, da je zanimanje občanov za najpomembnejši prostorski dokument v občini precejšen. Moram pa žal ugotoviti, da je bilo precej predlogov za spremembo namembnosti zemljišča zavrnjenih, večinoma na račun ministrstva za kmetijstvo. V Šenčurju je tako, da kamorkoli stopimo, stopimo na najboljša kmetijska zemljišča, pri teh pa je kmetijsko ministrstvo zelo strogo. Upam, da bo z dodatno argumentacijo sprejet še marsikateri predlog, ki je bil sedaj zavrnjen,« je razložil župan.

Veliko oviro za odobritev novih zazidljivih zemljišč predstavlja dejstvo, da je v Šenčurju ta trenutek 473 stavbnih zemljišč, od tega pa jih je kar 173 hektarov nepozidanih, je pojasnil Leon Kobetič iz domžalskega podjetja Locus, ki za občino Šenčur pripravlja občinski prostorski načrt. »Stališče države namreč je, da je treba najprej izkoristiti obstoječa nezazidana stavbna zemljišča, pri tem pa jih v Ljubljani prav nič ne zanima, kdo je lastnik teh zemljišč in zakaj še niso pozidana,« je dodal.

V Šenčurju so lastniki sicer zaprosili za 45 hektarjev novih stavbnih zemljišč, od katerih jih je kar 39 hektarjev na kmetijskih zemljiščih I. kategorije. Med take sodi tudi predlog občine za zemljišče v bližini vrtca v Šenčurju, kjer bi radi postavili dom starejših občanov, a kmetijsko ministrstvo ni izdalo soglasja. »Z dodatnimi argumenti bomo poskušali ministrstvo prepričati, naj vendar omogoči gradnjo doma na tem zemljišču, sicer bomo morali pripraviti nov predlog,« je še dejal Kobetič.

V nadaljevanju bosta občina in pripravljavec občinskega prostorskega načrta zavzela stališča do danih pripomb, smiselne pa bodo upoštevali pri pripravi dokončne vsebine prostorskega dokumenta, s katerim pa se bo moralo na koncu strinjati tudi 23 soglasjedajalcev. Župan predvideva, da bi bilo občinski prostorski načrt možno sprejeti že spomladi prihodnje leto.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Šport / ponedeljek, 24. februar 2014 / 00:34

Trud se je poplačal

Velik del naše olimpijske reprezentance se je v sredo ponoči vrnil domov, najbolj pa so bili veseli dobitniki odličij Peter Prevc, Vesna Fabjan in Teja Gregorin.

Objavljeno na isti dan


Zanimivosti / sreda, 19. november 2008 / 07:00

Martinov praznik na Trsteniku

V trsteniški župniji, katere zavetnik je sv. Martin, so imeli v nedeljo "s`m`n".

Cerklje na Gorenjskem / sreda, 19. november 2008 / 07:00

Sklenili prve poravnave

Na spletni strani Občine Cerklje so objavljeni seznami upravičencev do vračila vlaganj v telefonijo iz krajevnih skupnosti Velesovo, Grad, Poženik, Zalog in Brnik.

Jezersko / sreda, 19. november 2008 / 07:00

Alja gre po očetovih stopinjah

V Korotanu na Jezerskem je desetletnico delovanja slovesno praznovala ustanova Sklad Okrešelj, ki denarno pomaga otrokom gorskih reševalcev, umrlih v nesreči na Okrešlju.

Šenčur / sreda, 19. november 2008 / 07:00

V Šenčurju samo najboljša polja

V Šenčurju so v sredo končali javno razgrnitev osnovnega prostorskega dokumenta - občinskega prostorskega načrta.

Zanimivosti / sreda, 19. november 2008 / 07:00

Več kot gol za KROS

Minuli teden se je s sklepno slovesnostjo na novem otroškem oddelku Inštituta RS za rehabilitacijo v Ljubljani končala akcija Več kot gol.