Štajerca sta ugnala brata Špik

Bled – Kljub precej slabi vremenski napovedi je veslače na nedeljskem državnem prvenstvu pozdravilo sonce, lepo vreme pa je vztrajalo vse do finalnih obračunov. Zanje so se potegovali veslači in veslačice v vseh kategorijah, najbolj zanimivi pa so bili članski nastopi, med katerimi je bila osred­nja tekma v dvojnem dvojcu. Na tekmovanju je po poškodbi hrbta v lanskem juliju znova nastopil Jan Špik, veslala pa sta skupaj z bratom Lukom. Vodila sta v prvem delu dirke, nato pa sta bila boljša tekmovalca Dravskih elektrarn Branik Gašper Fistravec in Miha Ramšek.

»Pričakoval sem sicer zmago, a na koncu sta Štajerca potegnila in ju nisva mogla ujeti,« je po tekmi povedal Luka Špik.

Brez naslova prvaka so blejski veslači ostali tudi v drugih članskih kategorijah, saj je v enojcu in lahkem enojcu zmagal Rajko Hrvat (Argo Izola), v dvojcu brez krmarja sta prvaka postala Miha Ramšak in Gašper Ferlinc (DE Branik), v dvojnem četvercu pa DE Branik. V edini ženski disciplini, enojcu, je zmagala Izolanka Andreja Kekič. Veslače konec tedna čaka še sprinterska regata na Ljubljanici in prav tako naj bi organizirali še regato v Mariboru, ki je prejšnji teden zaradi dežja odpadla.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Jezersko / sreda, 25. september 2019 / 08:32

Množično in ganljivo slovo

V četrtek popoldne se je na Jezerskem velika množica ljudi poslovila od vrhunskega alpinista in alpinističnega smučarja Dava Karničarja, ki se je prejšnji teden smrtno ponesrečil v gozdu blizu doma.

Objavljeno na isti dan


Šenčur / ponedeljek, 22. julij 2019 / 21:18

Šenčur bo dobil trgovski center

Ob regionalni cesti Kranj–Brnik v Šenčurju raste Hoferjev trgovski center. Občina Šenčur pa namerava na tem delu ceste zgraditi krožno križišče s povezavo v poslovno cono.

Kronika / ponedeljek, 22. julij 2019 / 21:17

Hribovka Mojca pravi zgled

Na več izhodiščnih točkah zahtevnih planinskih poti na Vršiču in v Ratečah so postavili opozorilne table s podobo »hribovke Mojce«, ki planincem svetuje, naj pot nadaljujejo samo z ustrezno opremo.

GG Plus / ponedeljek, 22. julij 2019 / 21:16

Ko telo ne uboga, ustvarja srce

Kako nastane slika iz listov, ki nam jih podari narava? Pa ne le ena sama slika. Čudovit kolaž različnih motivov s tehniko posušenega cvetja je na razstavah že predstavila Ljuba Brajnik iz Naklega. Ko...

Gospodarstvo / ponedeljek, 22. julij 2019 / 21:14

V Tržiču potrebujejo vsaj tri poštarje

V Sindikatu poštnih delavcev so nezadovoljni z uresničevanjem februarskega dogovora o stavkovnih zahtevah v Pošti Slovenije. V Tržiču manjkajo vsaj trije poštarji, obstoječi pa imajo že preveč nadur.

Gospodarstvo / ponedeljek, 22. julij 2019 / 21:14

Investicija za trideset milijonov evrov

Podjetje Iskra Mehanizmi začenja več kot tridesetmilijonsko investicijo v poslovni coni ob brniškem letališču.