Letošnja miss Hawaiian Tropic je postala 21-letna Domžalčanka Nermina Sijamhodžić. (Foto: Zaklop)

Franci in Nermina sta najlepši par

Franci Cvetko je postal fant letošnjega poletja, Domžalčanka Nermina Sijamhodžić pa miss Hawaiian Tropic. Med kandidatkami za letošnje fatalke najdemo tudi misici, modela in dolgoletni znanki modnih brvi Iris Mulej in Sabino Remar.

Tudi letos so v Celju izbirali fanta poletja 2008. Med enajstimi finalisti so razglasili zmagovalca, prvega in drugega spremljevalca ter Old Spice fanta.

Lani je postal fant poletja postavni Simon Potokar, predlani Matjaž Kermelj, tri leta nazaj Mark Ažman, prvi fant poletja pa je bil Luka Erkič. Letos je šla lenta v roke Franciju Cvetku iz Brežic. Prvi spremljevalec je postal Aljaž Požes iz Trebnjega, drugi pa Davor Bijelić iz Tržiča. Za Old Spice fanta so razglasili domačina Jerneja Bojanoviča.

Prireditev je vodila pevka in voditeljica (po novem tudi igralka) Nina Osenar, glasbeno so izbor popestrili Kristina, Špelca, 6pack Čukur, Electrix in Petar Grašo.

Pripravljene nagrade za zmagovalne 'pobe' so bile precej izvirnejše, kot so običajno na izborih za mis. Franci je prejel najem jadrnice Elan za šest oseb v Burin Yachting Clubu v Biogradu, Aljaž bo lahko na jadrnici preživel vikend, Davor pa bo še z nekom (ali eno) odpotoval na krompirjeve počitnice v Rabac. Zabavo v Adrenalinskem parku Pohorje pa so namenili Jerneju.

Jeseni Slovenci dobimo tudi novo miss Hawaiian Tropic. Tokrat smo med finalistkami srečali Jeanine Čoh, tekmovalko letošnjega Velikega brata, ki se je očitno odločila, da bo iz svojega nastopa na televiziji vseeno nekaj iztržila. Sicer ni dobila krone, je bila pa vesela, da je prišla v finale, kjer je prepričljivo zmagala 21-letna Domžalčanka Nermina Sijamhodžić. Tako smo po nekaj temnolasih zmagovalkah dobili svetlolasko, ki je prejela kar štiri lente. Postala je namreč še mis fotogeničnosti, Nove ter Atlantisa, kjer je izbor za letošnjo Miss Hawaiian Tropic tudi potekal. Njena prva spremljevalka je postala 17-letna Daša Podržaj iz Radovljice, druga pa 18-letna Marjana Baraga iz Nove Gorice. Lento dveh znanih internetnih portalov pa je dobila 21-letna Ljubljančanka Alenka Pirnat.

Kdo pa bo letošnja fatalna ženska? Ena izmed revij vam ponuja deset imen, med katerimi najdemo kar tri voditeljice - Eriko Žnidaršič, Bernardo Žarn in Oto Roš, ki se po lestvici voditeljstva bliskovito vzpenja, po nekaterih navedbah pa naj bi se iz radijskega medija preselila na televizijo. Izbirate lahko tudi med dvema bivšima misicama in danes manekenkama Sabino Remar in Iris Mulej, baletnico Nojano Nenadović Otrin, pevkama Nušo Derendo in Nuško Drašček, navihano akrobatko Mojco Rode in Ulo Furlan.

Slednjo so poimenovali 'punčkasta igralka'.

         

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Škofja Loka / sreda, 26. september 2007 / 07:00

Ob jubileju se veselijo vozila

V začetku septembra je Prostovoljno gasilsko društvo Bukovica praznovalo 80-letnico ustanovitve. Do konca leta bodo kupili novo gasilsko vozilo, ki bo zamenjalo staro orodno vozilo iz leta 1987.

Objavljeno na isti dan


GG Plus / ponedeljek, 13. oktober 2008 / 07:00

S kuhalnico do olimpijske medalje

Na pobudo Janeza Lenčka so slovenski vojaški kuharji svoje znanje začeli predstavljati tudi svetu. Pred dvema letoma so na svetovnem prvenstvu osvojili srebro, sedaj se odpravljajo na olimpijado v Nem...

GG Plus / ponedeljek, 13. oktober 2008 / 07:00

Tudi slepi uživajo v lepotah

Petra Možina si je za diplomsko nalogo na oddelku za krajinarsko arhitekturo pri Biotehniški fakulteti izbrala ureditev parka pred Starološkim gradom ter vodilno pot za slepe in slabovidne v Škofji Lo...

GG Plus / ponedeljek, 13. oktober 2008 / 07:00

Učiteljski poklic je privilegij

Mirjana Pretnar, upokojena profesorica defektologije, je prejela državno nagrado za življenjsko delo na področju šolanja otrok s posebnimi potrebami.

GG Plus / ponedeljek, 13. oktober 2008 / 07:00

Nenavadna podražitev elektrike

Elektro Gorenjska se je reševanja prenizkih cen električne energije za gospodinjstva lotil na nenavaden način - odslej bodo zaračunavali stroške vodenja računa in kaznovali potratne uporabnike.

Kronika / ponedeljek, 13. oktober 2008 / 07:00

Planincu na skalah spodrsnilo

V ponedeljek dopoldne se je na pobočju Košute oziroma pod Košutnikovim turnom smrtno ponesrečil 26-letni planinec iz Dobove.