Pripravljajo se na olimpijado
Člani slovenske kuharske reprezentance bodo na kuharski olimpijadi, ki bo oktobra v Erfurtu v Nemčiji, kuhali v povsem novi posodi.
Kranj – Na kuharsko olimpijado, ki bo letos od 19. do 22. oktobra v Erfurtu, na njej pa bodo sodelovali kuharji iz 51 držav, se pripravljajo tudi člani slovenske kuharske reprezentance. Slovenske barve na olimpijadi bodo zastopali Alenka Kodele, Borut Jakič, Danijel Kozar, Igor Jagodic, Matjaž Cotič in Janez Dolšak. Ta teden se je nekaj članov slovenske ekipe zbralo na Orehku pri Kranju, kjer jim je podjetje Humer podarilo posodo proizvajalca AMT iz Nemčije, ki je predpisana za letošnje tekmovanje.
Ekipa slovenske kuharske reprezentance sodeluje že osmo leto. »Za njimi je osem let trdega dela, neprespanih noči in na tisoče prevoženih kilometrov,« je dejal njihov organizacijski vodja Srečko Koklič. Na zadnjem nastopu v Stuttgartu so osvojili srebrno medaljo, ekipno drugo mesto v seštevku točk ter posamično zlato in srebrno medaljo. Ta čas pa se že intenzivno pripravljajo tudi na kuharsko olimpijado. »Za vsako olimpijado se sicer pripravljaš vsa štiri leta. Najprej se oblikujejo ideje, iz česar potem počasi sestavimo celoten meni,« je pojasnil vodja ekipe Janez Dolšak. Ekipa se sestaja redno enkrat mesečno na srednji gostinski šoli v Ljubljani, delo v nacionalni kuharski ekipi pa je povsem prostovoljno, je še dodal Dolšak.