Ekshibicijsko tekmovanje v vleki pettonskega traktorja (Foto: Matic Zorman)

Najmočnejši dan v Predosljah

Za vsak okus nekaj, bi lahko strnili dogajanje ob prazniku Krajevne skupnosti Predoslje. Imeli so poligon varne vožnje za otroke, tekmovanje za najmočnejšega fanta Gorenjske, zabavo s Turbo Angels in Veselimi svati ...

Predoslje - Krajevni praznik v Predosljah pri Kranju, ki so ga poimenovali Naaaj dan in je potekal minulo soboto, je privabil množico obiskovalcev. Na prireditvenem prostoru ob kulturnem domu so se predstavila domača društva: Prostovoljno gasilsko društvo Predoslje-Suha, Društvo upokojencev Predoslje, Folklorna skupina Iskraemeco, KUD Predoslje in domače župnišče. Svoje delo so predstavili kranjski poklicni gasilci, policisti Policijske uprave Kranj, reševalci Prehospitalne enote Zdravstvenega doma Kranj, Svet za preventivo in varnost v cestnem prometu Kranj, Jumicar s poligonom varne vožnje. Najmlajše je zabaval Čarovnik Grega, v večernem programu so nastopili Turbo Angels, Veseli svatje in DJ Seba. Imeli so tudi tekmovanje za najmočnejšega fanta Gorenjske, na katerem je zmagal domačin Andrej Ušlakar. Povedal je: »Pomerilo se nas je pet fantov iz vse Slovenije. Med preizkušnjami so bili vleka petnajsttonskega tovornjaka, nošenje dveh kovčkov, vsak je tehtal 140 kilogramov. Zatem smo morali osemkrat obrniti petsto kilogramov težko gumo, nositi dvestokilogramsko breme v krogu, nazadnje pa z iztegnjenima rokama držati uteži, vsaka je tehtala petnajst kilogramov.« Za popestritev dogajanja so izvedli še ekshibicijsko tekmovanje v vleki pettonskega traktorja.

Naaaj dan je sovpadal s Zoisovimi kulturnimi dnevi, ki v Predosljah letos potekajo prvič, v dneh od 29. avgusta do 14. septembra. Letošnja »Zoisova blagovna znamka« so Zoisova pojedina, Zoisova folklorna noša, ki jo je razvila Folklorna skupina Iskraemeco in cojz, uradna plačilna valuta na Naaaj dnevu. »Združili smo preteklost s sedanjostjo, kar bomo v prihodnje še nadgradili in razširili program krajevnega praznika in Zoisovih kulturnih dni. Po ocenah je bilo samo v soboto na krajevni praznik približno osem tisoč obiskovalcev,« je povedal predsednik Krajevne skupnosti Danilo Šenk.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Kronika / četrtek, 5. december 2013 / 13:57

Odškodnina za zavlačevanje

LTH v stečaju od zadnjega vodstva podjetja terja 450 tisoč evrov odškodnine, ker da je v nasprotju z insolventno zakonodajo zavlačevalo uvedbo stečaja in zato oškodovalo upnike.

Objavljeno na isti dan


Kranjska Gora / četrtek, 16. junij 2022 / 17:25

Poletna muzejska noč bo športno-plezalna

Mojstrana – Letošnja Poletna muzejska noč v soboto, 18. junija, bo športno-plezalno obarvana, so sporočili iz Slovenskega planinskega muzeja v Mojstrani. Od 16. do 20. ure boste plezali na plezalne...

Jesenice / četrtek, 16. junij 2022 / 17:24

Dve novi pohodniški poti

V sklopu projekta Pohodniške poti v občini Jesenice so uredili dve novi poti, in sicer Koroška Bela–Malnež in Koroška Bela–Potoki.

Gorje / četrtek, 16. junij 2022 / 17:22

Obravnavali predlog občine

Zgornje Gorje – Gorjanski svetniki so na junijski redni seji obravnavali in po prvem branju sprejeli predlog odloka o pogojih za podelitev koncesije za žičniške naprave na Zatrniku, ki ga je Občina...

Kranjska Gora / četrtek, 16. junij 2022 / 17:20

Festival Goroventure

Mojstrana – V Slovenskem planinskem muzeju v Mojstrani bo od 22. do 26. junija potekal tradicionalni festival Goroventure, in to znova »v živo«. Kot so povedali v muzeju, bodo letos program razširi...

Nasveti / četrtek, 16. junij 2022 / 17:18

Pita in testenine z dimljenim lososom

Za pripravo poletne pite potrebujemo: 1 zavitek listnatega testa (približno 250 g), 200 g skute, 100 sira feta, 1 jajce, 2 stroka česna, 2 žlici olivnega olja, sol in poper, pol žličke suhega origa...