Priznanja za Čadeževe mesne izdelke
Visoko - Na Pomurskem sejmu v Gornji Radgoni so v okviru priprav na 46. mednarodni kmetijsko živilski sejem organizirali tudi ocenjevanje kakovosti mesa in mesnih izdelkov. Na ocenjevanju je sodelovalo 33 podjetij iz Slovenije, Hrvaške, Avstrije in Srbije s skupno 327 izdelki. Podelili so deset šampionov kakovosti, poleg Pomurke, Perutnine Ptuj, MIP-a in Krasa ga je za gorenjski želodec s kašo prejelo tudi Mesarstvo Anton Čadež z Visokega pri Kranju. Čadež je prejel še zlato medaljo za domačo gorenjsko zaseko ter srebrne medalje za pašteto, kranjsko klobaso, telečjo hrenovko Zlato zrno, mesni sir s čebulo, hrenovke, cigansko klobaso ter za domačo suho klobaso in suho salamo. Kot je ugotavljal predsednik ocenjevalne komisije prof. dr. Božidar Žlender z Biotehniške fakultete, visok delež nagrajenih izdelkov odraža njihovo visoko kakovost. Ocenjevalci so pogrešali večje število varovalnih mesnin, skupaj s sejmom pa se bodo prizadevali, da bi bile prihodnje leto poleg običajnih vrst mesa na ocenjevanju tudi ribe in ribji pripravki, kunčje in divjačinsko meso ter še nekatere druge bolj eksotične vrste mesa.