Prihodnji teden dve javni obravnavi

Radovljiški občinski svet je v sredo potrdil osnutka prostorskih načrtov za turistično območje Mivke v Lescah ter za Kamno Gorico.

Svetniki soodobrili menjavo občinskih zemljišč z zemljišči Sklada kmetijskih zemljišč in gozdov RS. Gre za zemljišča v izmeri 16.108 kvadratnih metrov, ki jih občina potrebuje za zasuk letališke steze ALC Lesce.

Radovljica - Občinski podrobni prostorski načrt za načrtovano turistično območje Mivka, ki so ga v osnutku svetniki potrdili na seji v sredo, določa pogoje za urbanistično, arhitekturno in krajinsko oblikovanje kompleksa na dveh terasah nad levim bregom Save Dolinke med obstoječim hipodromom in kampom Šobec južno od regionalne ceste Lesce–Bled. Urbanistična zasnova na območju tako predvideva gradnjo osnovnega hotelskega objekta visoke zmogljivosti do 220 sob z dodatnimi programi, kot so wellness in kongresni center s kapaciteto dvoran do petsto sedežev ter športna dvorana. Apartmajske enote – skupaj deset objektov z do 150 apartmaji – naj bi bile locirane na spodnji terasi proti kampu Šobec, parkirišča pa naj bi bila večinoma v objektih oziroma pod zemljo. Na prehodu med obema terasama in robom terase hipodroma je obsežno zavarovano območje – dve mokrišči - in območje vodnih virov, ki jih načrt ohranja v naravni podobi, z manjšimi ambientalnimi ureditvami in potmi. Dokument bo do 1. avgusta v javni razgrnitvi, javna razprava pa bo prihodnji četrtek ob 16. uri v prostorih Občine Radovljica ter ob 19. uri v prostorih KS Lesce.

 

Prihodnji torek pa bo občina pripravila tudi javno obravnavo osnutka podrobnega prostorskega načrta za območje Kamne Gorice, kjer na 1,8 ha velikem območju na zahodnem delu kraja načrtujejo gradnjo kompleksa 25 enostanovanjskih hiš – javni obravnavi bosta ob 16. uri na Občini Radovljica in ob 19. uri v prostorih KS Kamna Gorica. Dan za tem, v sredo, 9. julija, pa bo prav tako v prostorih občine in krajevne skupnosti še javna obravnava podrobnega prostorskega načrta za staro jedro Kamne Gorice, ki predvideva obnovo in revitalizacijo starega jedra Kamne Gorice z okolico.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Železniki / četrtek, 5. oktober 2017 / 16:56

Lokacija doma razdelila občinske svetnike

Občinski svetniki v Železnikih se strinjajo, da je dom za starejše občane v njihovi občini potreben, a je po mnenju nekaterih predvidena lokacija neustrezna. Kljub temu so potrdili namero za ustanovit...

Objavljeno na isti dan


Kronika / petek, 4. julij 2008 / 07:00

Padel z gradbenega odra

Žiri - V ponedeljek popoldne se je na delovišču v Žireh med postavljanjem gradbenega odra huje ponesrečil 45-letni delavec. Med montiranjem kovinskega ogrodja je iz neznanega raz...

Kronika / petek, 4. julij 2008 / 07:00

Kriminal

Ujet med vlomom Šmarca pri Kamniku - Kamniški policisti so pred dnevi prijeli 36-letnega Albanca, ki je sredi noči skupaj z neznanima sostorilcema vlo...

Kronika / petek, 4. julij 2008 / 07:00

Ovadili mlade prestopnike

Trije mladeniči iz Begunj na Gorenjskem naj bi v domači vasi izvedli tri rope, vlom in tatvino.

Šport / petek, 4. julij 2008 / 07:00

Mladi v nogometnem kampu

Nadarjeni mladi gorenjski nogometaši so prve počitniške dni preživeli v kampu za nadarjene Futura na Bohinjski Beli, ki ga je organiziral kranjski Triglav.

Radovljica / petek, 4. julij 2008 / 07:00

Prihodnji teden dve javni obravnavi

Radovljiški občinski svet je v sredo potrdil osnutka prostorskih načrtov za turistično območje Mivke v Lescah ter za Kamno Gorico.