Sara Isakovič se je izkazala tudi na domačem prvenstvu v Kranju. (Foto: Gorazd Kavčič)

Padali so tudi rekordi

Najboljše slovenske plavalke so poskrbele, da smo v štirih dneh odprtega državnega prvenstva v Kranju videli tudi pet novih slovenskih rekordov, znova pa je blestela Sara Isakovič.

Kranj - Kranjski pokrit olimpijski bazen je od četrtka do nedelje gostil letošnje državno absolutno in mladinsko prvenstvo, poleg slovenskih tekmovalcev pa so se ga udeležili tudi tuji plavalci. Res ni bilo veliko prav vrhunskih, vseeno pa je bilo mogoče spremljati nekaj zanimivih obračunov.

Prvo ime prvenstva je bila članica Plavalnega kluba Žita Gorenjke Radovljica Sara Isakovič, ki je na prvenstvu osvojila devet zlatih in eno srebrno kolajno, tudi sama pa je bila najbolj vesela rekordne znamke na 400 metrov prosto. »Po štirih dneh tekmovanj tukaj v Kranju sem presrečna, zlasti sem vesela državnega rekorda na 400 metrov kravl, s takim časom pa bi bila to srebrna medalja na evropskem prvenstvu. Rezultat je še toliko več vreden, ker sem ga odplavala praktično sama, saj v bazenu nisem imela konkurentke, ob kateri bi morda iz sebe »iztisnila« še kaj več. Na 200 metrov delfin sem plavala zgolj na zmago, saj sem prejšnji teden v Rimu res odplavala fantastičen rezultat. Tudi z drugimi rezultati sem zadovoljna, se pa zavedam, da za obstanek v svetovnem vrhu moram napredovati iz tekme v tekmo. Olimpijske igre so vsak dan bliže, zelo sem motivirana, takšni rezultati pa so še dodatna spodbuda,« je po prvenstvu v Kranju povedala Sara Isakovič, ki je skupaj s klubskima kolegicama Anjo Klinar ter Majo in Nino Cesar postavila tudi rekorda v disciplinah štirikrat 100 in štirikrat 200 metrov prosto. Za še en rekord je poskrbela domača Triglavova plavalka Anja Čarman, ki je rekordno znamko odplavala v disciplini 100 metrov hrbtno, prav tako pa smo rekord na kranjskem bazenu videli zadnji dan, ko je Teja Zupan plavala rekordno znamko na 1500 metrov prosto. Za še en odličen dosežek pa je poskrbela tudi kadetinja ravenskega Fužinarja Tjaša Oder, ki je 1500 m prosto preplavala v času slovenskega kadetskega rekorda, že v petek pa je rekordno znamko za kadetinje postavila na 800 metrov prosto. Tudi domača kadetinja Urša Bežan je v soboto postavila rekordno znamko na 200 metrov prosto, kar nekaj dobrih rezultatov pa so odplavali tudi drugi tekmovalci. »Navdušen sem nad pripravljenostjo naših plavalcev, predvsem seveda potnikov na olimpijske igre, ki so odlično plavali že prejšnji teden v Rimu in sedaj še tukaj v Kranju. Vsi so nastopali zelo dobro, me pa skrbi za Petra Mankoča, ki je poškodovan in upam, da bo poškodba kmalu ozdravljena in se bo lahko udeležil zadnjih priprav. Večji del reprezentance namreč sedaj potuje na višinske priprave, konec julija pa že v Peking. Sedaj je potnikov na olimpijske igre že devet, saj se je na kvalifikacijah v Pekingu na olimpijske igre uvrstila še Teja Zupan. Čas za doseganje norm pa je še do sredine julija in morda uspe še komu,« je v Kranju povedal selektor naše reprezentance Vladimir Čermak.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Kronika / sobota, 23. julij 2022 / 12:54

Nadzor bo potekal še do nedelje

V Sloveniji od ponedeljka poteka nacionalna preventivna akcija za večjo varnost voznikov tovornih vozil in avtobusov.

Objavljeno na isti dan


Zanimivosti / sreda, 14. november 2007 / 07:00

Počastili konec Soške fronte

S proslavo in pohodom h Krnskemu jezeru so v soboto počastili 90-letnico konca bojev na Soški fronti.

Radovljica / sreda, 14. november 2007 / 07:00

Po novi avtocesti še ta mesec

Družba za avtoceste (Dars) bo predvidoma še v tem mesecu odprla za promet desno polovico 2,4 kilometra avtoceste od Podtabora do Peračice.

Splošno / sreda, 14. november 2007 / 07:00

Razkritje bližnje prihodnosti

Pri Audiju se pripravljajo na prvo predstavitev novega malčka A1.

Splošno / sreda, 14. november 2007 / 07:00

Pogled od zgoraj

Pri Nissanu so razvili nov asistenčni sistem za lažje parkiranje.

Splošno / sreda, 14. november 2007 / 07:00

Obletnice, priznanja in nov avto

Majestic 5 so bili stari deset let, Mitja Okorn še vedno hodi s Tino, Sanja Grohar pridno dela kariero, Alenka Gotar je posnela skladbo Ženska iz soli in se oglasila na Primskovem.