Predstavitev gozdarske mehanizacije

V soboto in nedeljo bodo v Davči predstavili gozdarsko mehanizacijo, kmetijske stroje za delo v hribovskih razmerah in stroje za energetsko rabo lesa.

Davča – Zveza strojnih krožkov Slovenije bo v sodelovanju z lokalnimi strojnimi krožki ter z organizacijsko in finančno pomočjo različnih organizacij pripravila v soboto in nedeljo od 10. do 17. ure na kmetiji Vrhovc v Davči prireditev Demo Gozd in BioEnergija. Na 2,5 kilometra dolgi krožni poti po gozdu bodo predstavili delovanje gozdarske mehanizacije v dejanskih razmerah ter gradnjo in vzdrževanje gozdnih prometnic, na razstavnem prostoru sodobne stroje in opremo za energetsko rabo lesa in varno uporabo gozdarskega orodja ter na bližnjem travniku gorsko kmetijsko mehanizacijo, poleg tega pa še nekdanji ročni (konjski) način spravila lesa, izdelavo lesnih izdelkov ter približno deset govedi cikaste pasme. V soboto po slovesnem začetku prireditve ob 11. uri bo tudi srečanje hribovskih kmetov ter pogovor o prihodnosti hribovskega kmetijstva, na katerega so povabili tudi ministra za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano ter za okolje in prostor, strokovnjake in druge.

Do Davče je možen dostop skozi Železnike po obvozni poti, po Poljanski dolini pa prek Gorenje vasi, Hotavelj in Leskovice. Za ogled delovanja strojev na krožni gozdni poti je obvezna uporaba čelade, obiskovalci jo lahko prinesejo s sabo ali kupijo v Davči.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Razvedrilo / ponedeljek, 24. julij 2017 / 11:00

Petje imam v DNK

Tako pravi Andreja Čamernik, pevka iz Dragomera s 35-letnimi izkušnjami, ki jo poznamo tudi kot dolgoletno sodelavko škofjeloškega Radia Sora. Nedavno je v duetu z Danielom Rampretom, prek...

Objavljeno na isti dan


Kronika / sreda, 4. november 2009 / 07:00

Nesreče

Motorist zadel v robnik Vodice - V soboto nekaj minut po 22. uri se je v Vodicah hudo ponesrečil 33-letnik iz okolice Ljubljane. Z motornim kolesom se...

Kronika / sreda, 4. november 2009 / 07:00

Zapeljal proti policistu

Kranjski policisti so imeli v soboto zgodaj zjutraj obilico težav, da so ustavili vinjenega voznika.

Škofja Loka / sreda, 4. november 2009 / 07:00

Po pasijonu ne le aplavz

Ko so nadaljevali prekinjeno sejo občinskega sveta, so v Škofji Loki največ pozornosti namenili končnemu poročilu projekta Škofjeloški pasijon 2009.

Zanimivosti / sreda, 4. november 2009 / 07:00

V Bohinju je bilo "strašno"

V "strašnem" kampu Danica so se minuli petek zbrale male in velike čarovnice ter se med drugim pomerile v teku z metlami.

Šport / sreda, 4. november 2009 / 07:00

Balon za medvoške tenisače

Člani teniške sekcije Partizan Medvode so dobili svoje prvo pokrito športno igrišče.