Glasbena šola v Starološki grad

V Škofji Loki, kjer so pred časom izgubili poštni muzej, nastanjen v Starološkem gradu, si sedaj prizadevajo, da bi v grad vnesli novo vsebino.

Župan občine Škofja Loka Igor Draksler je pred kratkim obiskal ministrstvi za delo in kulturo in tamkajšnjim strokovnim službam predstavil idejo, da bi v prostore Starološkega gradu preselili škofjeloško glasbeno šolo. Obe ministrstvi sta zamisel načelno podprli in bosta skupaj z občino Škofja Loka v ta projekt skušali vključiti tudi ministrstvo za šolstvo in šport. Kaj o tej možnosti pravi Peter Kopač, ravnatelj Glasbene šole Škofja Loka? »Sedaj je glasbena šola v puštalskem gradu, za najete prostore pa občina lastnikom plačuje kar šest tisoč evrov najemnine. Verjamem, da je to zanjo precejšnje breme. Pokazala se je možnost, da bi bila glasbena šola v starološkem gradu, kar je zagotovo dobra lokacija, saj sta v bližini dve osnovni šoli. O prostorih, ki bodo verjetno potrebni temeljite adaptacije, pa težko sodim.« V sedanjih prostorih so zelo na tesnem, nimajo učilnice za tolkala in orgle ter prostorov za vaje orkestrov. V Škofji Loki ne skrivajo ambicij, da bi k sedanji nižji glasbeni šoli, ki poučuje 336 učencev, dodali še srednjo glasbeno šolo. O tem sicer še ne želijo govoriti, imajo pa primerne učitelje in raven poučevanja, ki močno presega nižjo stopnjo.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Šport / četrtek, 16. julij 2015 / 12:50

Mezgec najboljši tudi v krosu

Na državnem prvenstvu gorskih kolesarjev v olimpijskem krosu, ki je v nedeljo potekalo v Kamniku, sta naslova državnih prvakov v članski konkurenci osvojila Tanja Žakelj in Luka Mezgec.

Objavljeno na isti dan


Prosti čas / petek, 12. januar 2007 / 06:00

Rojstva, obletnice, slovesa

Športnike navadno opazujemo zgolj pri njihovih dosežkih, zmagah in porazih. Večinoma pa so čisto običajni fantje in dekleta, možje in žene, ki imajo podobne radosti in skrbi kot drugi.

Prosti čas / petek, 12. januar 2007 / 06:00

Brat vse vidi, Brat vse ve: Zdrava ekološka cigareta

Kot kaže je izum gorenjskega inovatorja prišel v pravem času. Kadilcem bo lažje preživeti protikadilski zakon.

Prosti čas / petek, 12. januar 2007 / 06:00

Nominator 232

Že nekaj časa se je govorilo, da se na Zgornjem Brniku, vasi, ki gleda proti Karavankam, prenavlja domačija, ki naj bi »dvor« postala. In tako so osmega prosinca povabili na »Zgorn´Brn´k...

Kultura / petek, 12. januar 2007 / 06:00

Energija ljubezni

Pod tem naslovom Gabi Grm razstavlja v Tržiču mozaike.

Kultura / petek, 12. januar 2007 / 06:00

Prišel z odhodom

V Mladinskem kulturnem centru v Kranju fotograf Janez Pelko razstavlja cikel fotografij z naslovom "Odhod".