Saj ni res … pa je!

Zadnje čase se veliko piše o zdravstvu, na tak ali drugačen način in kot predsednik Odbora za zdravstvo želim povedati nekaj o svojevrstni politiki našega župana.

Pred kratkim je zobozdravnica, ki dela na OŠ A. T. Linharta Radovljica, od občinske uprave dobila zavrnitev vloge za podelitev koncesije. Tudi če pustimo ob strani dejstvo, da je Občina krepko kršila zakon o upravnem postopku s tem, da na vlogo pol leta ni odgovorila, je odločitev župana več kot čudna. Zavlačeval je z odgovorom, češ bo za mnenje vprašal Odbor za zdravstvo, čeprav Odbora še nikoli ni vprašal za mnenje. Ko je Odbor dal pozitivno mnenje, pa ga seveda ni upošteval! Zanimivo pa je, da je lani brez posveta z Odborom podelil koncesijo drugemu zobozdravniku. Odbor o tem niti obveščen ni bil!

 

Tudi koncesionarji so del javnega zdravstva in v primeru podelitve koncesije omenjeni zobozdravnici se njen prehod v zasebništvo sploh ne bi opazil. Za paciente bi bilo kvečjemu bolje … A župana to ne zanima. V odločbi, ki je pravo skrpucalo, Občina navaja, da se koncesija ne podeli, ker je preskrbljenost zadostna … Pa saj stvar sploh ni v tem! Ne gre namreč za širitev mreže(kot je bil to primer ob lanski podelitvi). Župan se sklicuje na mnenje direktorice ZD, očitno pa le-ta nima pojma, da je zobozdravstvena preventiva organizirana posebej in ne po ordinacijah … Kdo tu koga zavaja?

 

Vem in trdim, da so otroci in starši zadovoljni z delom zobozdravnice v OŠ Radovljica. Prav ta zobozdravnica zdaj razmišlja o odpovedi in odhodu drugam, kjer imajo več posluha. Enostavno županu ni všeč in ji koncesije ne bo podelil, čeprav izpolnjuje vse pogoje!

 

V zadnjih 14 letih je bilo v naši občini podeljeno blizu 10 koncesij, pa zdravstveni sistem (beri ZD) zato ni v razsulu! Koncesionarji se vključujejo v dežurno službo, vsa sredstva si v nasprotju z JZ ZD morajo pridobiti sami in Občine prav nič ne zajedajo … Prepričan sem, da uporabniki niso z njimi nič manj zadovoljni kot s tistimi, ki so zaposleni v okviru ZD.

 

Pa še to - dvomim, da bi si koncesionar dovolil kaj takega kot ZD oz. njegov direktor, kjer je tam zaposleni zobozdravnik pacientom na voljo le tri dni v tednu oz. 25 ur namesto s pogodbo predpisanih 32,5 ure za delo s pacienti. Dostopnost za naše občane je s tem zmanjšana, se strinjate, župan?? Boste kaj ukrenili v zvezi s tem?

 

In končno - veliko pove podatek, da je strokovni sodelavki na Občini prepovedano komunicirati z mano, čeprav sem občinski svetnik in predsednik Odbora za zdravstvo. Če bi bilo to pred letom 1991, bi to moral razumeti, ko je bil sedanji župan pomemben funkcionar prejšnjega režima. Vprašajmo se, kje živimo?

 

S spoštovanjem!

Marjan Vidic, svetnik SDS

 

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Gospodarstvo / petek, 20. maj 2011 / 07:00

Sava nujno v prodajo Abanke

"Želja lastnikov je, da hitro pokažemo rezultate. Že sedaj vemo, da Sava ne bo nikoli več taka, kot je bila, ob koncu leta pa pričakujemo boljše rezultate kot lani," pravi Matej Narat, predsednik upra...

Objavljeno na isti dan


Slovenija / torek, 10. maj 2022 / 06:00

Pogodbene pošte, priložnost za podjetništvo tudi na Gorenjskem

V Sloveniji uspešno posluje že 160 pogodbenih pošt Pošte Slovenije. Pestra ponudba na enem mestu, prihranek časa in daljši odpiralni/delovni čas. Vse to in še več so prednosti, ki jih Pošta Slovenije...

Gospodarstvo / torek, 10. maj 2022 / 17:34

Cene pogonskih goriv bodo ponovno regulirane

Potem ko so se danes zjutraj pogonska goriva zopet podražila, se je vlada odločila za ponovno regulacijo cen 95-oktanskega bencina in dizelskega goriva.

Bled / torek, 10. maj 2022 / 16:44

Po sledeh Arnolda Riklija

Bled – V četrtek, 12. maja, se bo v Knjižnici Blaža Kumerdeja Bled ob 19.30 začelo predavanje Po sledeh Arnolda Riklija. Predaval bo avtor monografije o Arnoldu Rikliju Vojko Zavodnik, ki bo med dr...

Jesenice / torek, 10. maj 2022 / 16:43

Brezplačni avtobusi tudi za jeseniške upokojence

Tudi na Jesenicah bodo od 1. junija naprej lahko upokojenci, vojni veterani in invalidi brezplačno uporabljali mestni potniški promet.

Mularija / torek, 10. maj 2022 / 16:40

Predstavili naše plese

Učenci in učitelji Osnovne šole (OŠ) Staneta Žagarja Kranj so se v okviru mednarodnega projekta Erasmus+ Cultural festivals (Kulturni festivali) konec marca udeležili srečanja v grškem mestu Prygos.