Predstavniki KS Slovenski Javornik Koroška Bela izročajo Janezu Ravniku ček za obnovo dvigala.

Janez ima popravljeno dvigalo

Akcija pomoči za invalida paraplegika Janeza Ravnika je nov dokaz, da še obstajajo ljudje odprtih src.

Pred meseci smo predstavili težave, s katerim se je srečal Janez Ravnik s Koroške Bele. Je invalid paraplegik in zaradi dvigala, ki se mu je začel kvariti, je imel vse manj možnosti za pot z vozičkom iz zgornjega nadstropja hiše na dvorišče. Ker sam ni imel dovolj denarja za kritje stroškov, se je na pomoč obrnil na širšo javnost. Kot že velikokrat ob podobnih primerih, dobrotniki tudi Janezu niso obrnili hrbta. Po prvih odzivih dobrodelnih organizacij in posameznikov se je v akcijo vključil tudi svet krajevne skupnosti Slovenski Javornik-Koroška Bela. Nalogo je prevzel član sveta Branko Jeršin. V času zbiranja sredstev je Janez s kar precej težavami našel pravega mojstra, ki mu je popravil dvigalo. Vse se je srečno izteklo in Janez dvigalo spet normalno uporablja. Pomoč mu je vrnila nasmeh na obraz in po končani akciji je povedal:

»Treba je bilo namestiti hidravlični cilinder z vso pripadajočo opremo, nekaj pa je bilo treba narediti še pri konstrukciji dvigala. Res nisem pričakoval takšnega odziva vseh, ki so mi pomagali. Občutek je izjemen, najlepša hvala vsem darovalcem!«

Predstavniki sveta KS Slovenski Javornik so Janeza obiskali na njegovem domu, kjer jim je z veseljem pokazal popravljeno dvigalo. Izročili so mu ček za 1300 evrov, ki so jih zbrali v akciji.

»Veseli smo, da smo pripomogli, da bo življenje našega krajana Janeza spet nekoliko lažje,« je poudarila predsednica sveta KS Maja Otovič.

Skupaj so Janezu darovali 3200 evrov, kar je zadostovalo, da je pokril večino stroškov za popravilo dvigala.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Gospodarstvo / torek, 13. april 2010 / 07:00

Veliko priložnosti za zaposlitev

Brezposelnost na Gorenjskem se je marca znižala za slab odstotek. Na gorenjskih uradih za delo je v evidenci 6.965 brezposelnih.

Objavljeno na isti dan


Gorenjska / četrtek, 1. marec 2007 / 06:00

Ivana Kozjek (1914-2007)

V spomin

Gorenjska / četrtek, 1. marec 2007 / 06:00

Janez Bole (1919-2007)

V spomin

Gorenja vas-Poljane / četrtek, 1. marec 2007 / 06:00

Kupili bodo avto

Todraž – Prvo obravnavo občinskega proračuna so gorenjevaško-poljanski svetniki tokrat opravili v sejni sobi Rudnika Žirovski Vrh. Morebitno sevanje na razpoloženje svetnikov ni v...

Komenda / četrtek, 1. marec 2007 / 06:00

Mladost zdrava norost

S takšnim sloganom so se mladi v Komendi lotili ustanovitve mladinskega centra, ki bo imel svoje prostore v kleti kulturnega doma.

Gospodarstvo / četrtek, 1. marec 2007 / 06:00

Zamuda pri vlaganju zahtevkov

Zaradi usklajevanja s finančnim ministrstvom se bo vlaganje zahtevkov za ukrepe kmetijske politike začelo predvidoma v ponedeljek. Kmetijski svetovalci so pripravljeni.