Lekarna postaja pretesna

Radovljica - Javni zavod Gorenjske lekarne ima v radovljiški občini lekarni v Radovljici in v Lescah ter lekarniško podružnico v Kropi. Lekarne so lani poslovale pozitivno, pri tem pa je radovljiška pokrila negativno poslovanje lekarne v Lescah in podružnice v Kropi. V radovljiški lekarni so lani beležili približno 6,5-odstotni porast prometa, predvsem na račun večje prodaje zdravil brez recepta in drugega trgovskega blaga. Ker postaja premajhna (nazadnje so jo prenovili pred desetimi leti), so občini že dali pobudo za izgradnjo prizidka. Lekarna v Lescah vse od odprtja nadpovprečno povečuje promet, lani ga je za skoraj devet odstotkov, kljub temu pa še vedno ne pokriva vseh stroškov. Pozna se, da v kraju ni osnovne zdravstvene ambulante. Lekarna v Kropi je zaradi oddaljenosti od Radovljice za krajane zelo pomembna, vendar zaradi skromnega zaslužka pri izdaji zdravil na recept, ki predstavlja več kot tri četrtine celotne prodaje, ne pokriva vseh stroškov poslovanja.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Rekreacija / petek, 23. september 2016 / 11:52

Piramidni lepotec

Veliki Draški vrh (2243 m) – Legendarni Tine Mihelič ga je označil za mladostniško vitkega in elegantnega. Gora vrhunske oblike, na katero ne vodi nobena markirana pot. Idilični razglednik.

Objavljeno na isti dan


Splošno / sobota, 29. marec 2008 / 07:00

V Naklem pokopali pobite pod Storžičem

O prikritem grobišču ob poti med Lovrencem in Poljano, v katerem so novembra lani našli ostanke štirih žrtev, je prva pisala oktobra leta 2004 Marjeta Smolnikar v Gorenjskem glasu.

Radovljica / sobota, 29. marec 2008 / 07:00

Vodarina prinaša izgubo

Komunala Radovljica je lani poslovala z dobičkom, prvič po petnajstih letih so pozitivno poslovale tudi javne gospodarske službe, vodarina pa še vedno prinaša precejšnjo izgubo.

Radovljica / sobota, 29. marec 2008 / 07:00

Brezposelnost postopoma upada

Konec februarja je bilo v radovljiški občini registriranih 316 brezposelnih, več kot polovica brezposelnih je žensk.

Radovljica / sobota, 29. marec 2008 / 07:00

Lekarna postaja pretesna

Radovljica - Javni zavod Gorenjske lekarne ima v radovljiški občini lekarni v Radovljici in v Lescah ter lekarniško podružnico v Kropi. Lekarne so lani poslovale pozitivno, pri tem pa je r...

Splošno / sobota, 29. marec 2008 / 07:00

Otroštvo te zaznamuje za vse življenje

Otroška ljubezen do trga pred domačimi vrati je prerasla v ljubezen do mesta. Na sprehodu z dr. Cenetom Avguštinom skozi gabrov drevored do graščine.