Novi predsednik Marko Bohinec predaja darilo zahvale staremu predsedniku Cirilu Zupinu.

Uspehi gasilcev so odlični

Predsednik PGD Preddvor Ciril Zupin je na volilnem občnem zboru v mesecu februarju predal mesto predsednika Marku Bohincu. Franci Dolinšek pa je prevzel poveljniško mesto od Branka Koširja.

Praznovanje 110-letnice društva pred dobrim letom in pol je dokazalo, da tradicija gasilstva v Preddvoru že od začetka vključuje v svoje vrste najbolj prizadevne in požrtvovalne ljudi. Ciril Zupin iz Tupalič, ki je vstopil v gasilske vrste pred 36 leti, je najboljši dokaz, da je temu tako. V njegovem 15-letnem gospodarnem predsedniškem delovanju je društvo zelo napredovalo. Med največjimi pridobitvami je pred 10 leti zgrajen prizidek h gasilskemu domu in pred dvema letoma nabavljeno sodobno gasilsko vozilo. »Treba se je zavedati, da le s skupnimi močmi in z enotnim nastopanjem lahko dosežemo veliko,« je poudaril Ciril v svojem govoru in se vsem zahvalil za prijetno in vzorno sodelovanje. »Zavedati se moramo, da tako velikih del, kot so bila narejena v preteklih letih, zdaj nimamo pred seboj. Vsekakor pa se bomo zavzemali, da bo delo društva tudi v prihodnje uspešno,« je povedal Marko Bohinec, novoizvoljeni predsednik, ki je član društva že 38 let.

Operativna enota je srce društva in preddvorski operativci so venomer pripravljeni iti v »ogenj«, da bi pomagali ljudem v nesreči. V preteklem letu je operativna skupina imela 13 intervencij. Dobra usposobljenost in predvsem zelo hiter odzivni čas sta botrovala temu, da je bil ogenj pogašen že na samem začetku. Poveljnik Branko Košir, ki je zadnja štiri leta uspešno vodil operativno delo, je poveljniško mesto predal novoizvoljenemu poveljniku Franciju Dolinšku iz Tupalič, ki je v gasilske vrste vstopil že pred 37 leti. Izkušen gasilski strateg Franci Dolinšek bo torej vse tja do leta 2013 bedel nad požarno varnostno situacijo v naši občini. V upravni odbor so bili izvoljeni: Andrej Sodnik, Slavko Cvek in Branko Košir, vsi iz Preddvora, Ciril Zupin, Zdravko Krč, Blaž Pfajfar in Aleksander Hafner, vsi iz Tupalič, Janez Aleš iz Mač ter Ivan Šenk iz Nove vasi. Člani nadzornega odbora so odslej: Ivan Hočevar, Ivan Kociper in Žarko Polajnar, vsi iz Preddvora.

»Vesel sem, da je društvo uspešno na vseh področjih. Finančno poročilo kaže na to, da ste delovno društvo, v katerem več kot polovico prihodkov ustvarite sami. Ciril, tebi velja moja iskrena zahvala za vse tvoje predsedniško delo v teh 15 letih in izredno sem zadovoljen, da sem lahko delal s teboj. Čestitam novoizvoljenemu vodstvu in želim si, da bi se dobro sodelovanje med vami in občino nadaljevalo tudi v prihodnje,« je dejal župan Miran Zadnikar, ki je občnemu zboru prisostvoval v svečani gasilski uniformi. Župan Miran Zadnikar je namreč tudi član društva.

Čestitkam za uspešno delo društva so se pridružili tudi predstavniki sosednjih gasilskih društev iz Trstenika, Jezerskega, Hotemaž in industrijskega gasilskega društva Jelovica, ter predstavniki društev iz domače občine. Gasilci iz prijateljskega društva Krkavče nad dolino Dragonje in iz Borovnice iz obrobja ljubljanskega barja pa so po izrečenih čestitkah preddvorske gasilce spet povabili na družabno srečanje v njihov kraj.

Najvišje priznanje Gasilske zveze Slovenije III. stopnje je na tokratnem zboru iz rok predstavnika Gasilske zveze Kokra Francija Polajnarja prejel Žarko Polajnar iz Preddvora, ki je v društvo vstopil v letu 1973 in vsa ta dolga leta aktivno sodeluje na operativnem področju. Čestitamo! Občni zbor je obogatil tamburaški ansambel Folklorne skupine Iskraemeco.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Gospodarstvo / ponedeljek, 17. junij 2019 / 17:40

Obrt je v Domžalah doma

Območna obrtno-podjetniška zbornica Domžale je s slavnostno akademijo počastila štiridesetletnico svojega delovanja.

Objavljeno na isti dan


Splošno / sreda, 19. marec 2008 / 07:00

Uspehi gasilcev so odlični

Predsednik PGD Preddvor Ciril Zupin je na volilnem občnem zboru v mesecu februarju predal mesto predsednika Marku Bohincu. Franci Dolinšek pa je prevzel poveljniško mesto od Branka Koširja.

Splošno / sreda, 19. marec 2008 / 07:00

Dogovorjena pravila obnašanja na kmetijskih zemljiščih

Vzpodbudno pismo Zavoda za gozdove nas seznanja s pravili obnašanja lovcev na kmetijskih zemljiščih.

Preddvor / sreda, 19. marec 2008 / 07:00

S kresničkami smo (pre)vidnejši

Preddvorska šola in občinski svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu (SPV) sta tudi letos pripravila skupno preventivno akcijo.

Splošno / sreda, 19. marec 2008 / 07:00

Velik uspeh kegljačev

Kegljaški klub Bela, ki v okviru našega Športnega društva Storžič Preddvor nastopa v medobčinski ligi, v letošnjem prvenstvu nastopa s povprečnim uspehom.

Splošno / sreda, 19. marec 2008 / 07:00

Turisti pohvalijo, a tudi grajajo

Študentke, zaposlene v turistični poslovalnici, so posredovale obiskovalcem informacije po telefonu in po e-pošti.