Mina Kašca s trenerko Urško Potočnik

Od tečajnice do plavalke

Mlada plavalka radovljiškega kluba Mina Kašca je na državnem prvenstvu za mlajše deklice in dečke v Kranju petkrat zmagala in bila še članica obeh zmagovalnih štafet.

Radovljica - »Ko sem jo videla v vodi, sem hitro ugotovila, da je talentirana plavalka. Pokazala je tudi voljo do dela, za svoja leta je zelo disciplinirana. V vseh štirih disciplinah je glede tehnike na visoki ravni, ima pa še dosti rezerve. Z nastopi in treningi bo dobila samozavest,« je 10-letno Mino ocenila njena trenerka Urška Potočnik.

Mina, kako je bilo na državnem prvenstvu v Kranju?

»Moj glavni cilj je bil izboljšati osebne rezultate. Plavala sem 50 in 100 metrov delfin, 50 metrov hrbtno, vse discipline v prosti tehniki, ob tem pa še obe štafeti. Pričakovala sem zmagi na 100 metrov mešano in 50 m hrbtno, dosegla pa sem pet zmag v posamični konkurenci in dve v štafeti, kjer so plavale še Tinkara Konc, Ajda Teran in Teja Pogačnik.«

 

Kako se je začela tvoja plavalna pot?

»Ko sem bila majhna, sem se bala vode, zato so me starši dali v plavalni tečaj. Po tečaju so me v plavalnem klubu povabili, da bi trenirala. Zdaj sem v plavanju že tri leta. V začetku je bila to igra. Najprej sem trenirala trikrat na teden, zdaj treniram petkrat na teden, ob tem pa so še tekme.«

 

Te ob plavanju zanima še kakšen šport?

»Zanimiv mi je tenis, čeprav ga še nikoli nisem igrala.«

 

V Kranju si trikrat zmagala v prosti tehniki, a rezultati kažejo, da si dobra tudi v drugih disciplinah …

»Plavam vse discipline in tako bo še nekaj časa. Uspešna sem v mešanem slogu. Če bi se morala odločiti za disciplino, bi izbrala prosto tehniko in hrbtno.«

 

Kje misliš, da so tvoje šibke točke?

»Malce slabša sem v daljšem plavanju delfina. A verjamem, da bom to uspela odpraviti s treningi in tekmami.«

 

Kaj je tvoj doslej največji uspeh?

»To so vsekakor zmage na nedavnem državnem prvenstvu v Kranju.«

 

Kdo so te doslej vodili skozi plavalno pot?

»Že od vsega začetka je moja trenerka Urška Potočnik.«

 

Ob šoli in plavanju je verjetno bolj malo prostega časa. Kako ga izkoristiš?

»Plavanje mi vzame kar precej časa, obiskujem pa tudi glasbeno šolo v Radovljici, kjer se učim kitaro. Počitnice sem izkoristila tudi za smučanje. Rada se tudi sprehajam.«

 

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Šport / petek, 9. maj 2008 / 07:00

Ločani za slovo z Union Olimpijo

Te dni je živahno na košarkarskih igriščih, saj se sezona približuje sklepnim obračunom.

Objavljeno na isti dan


Gospodarstvo / petek, 23. marec 2018 / 00:07

Rešitev ali boj za stranke

Očitke ustanoviteljev portala Izberem.si, da večina upravnikov stavb od izvajalcev pobira nezakonite provizije, največja gorenjska upravnika zavračata in označujeta kot del oglaševalske taktike.

Gospodarstvo / petek, 23. marec 2018 / 00:07

Zlasti pozimi potrebujejo mir

Letošnja zima je s snegom in nizkimi temperaturami otežila življenje divjadi. Čeprav so živali prilagojene tudi na nizke temperature, pa bo naravna selekcija bistveno večja kot sicer, menijo na Lovski...

Razvedrilo / petek, 23. marec 2018 / 00:07

An flet’n večer in peklenska zabava

Tradicionalni marčevski koncert je v Tržiču ponovno navdušil, Dvorana tržiških olimpijcev pa je tokrat kot glavnega glasbenega gosta gostila Prifarske muzikante. Poklonili so se tudi pokojnemu Francu...

Gospodarstvo / petek, 23. marec 2018 / 00:04

Poudarek na razvoju prašičereje

V podjetju Meso Kamnik so prejšnji teden gostili župana Marjana Šarca. Predstavili so mu poslovanje in novo pakirno linijo, pogovarjali pa so se tudi o stavbi stare klavnice na Usnjarski, ki naj bi jo...

Nasveti / petek, 23. marec 2018 / 00:03

Pirin kruh s kefirjem in cimetovi polžki

Peka kruha še nikoli ni bila tako enostavna. Vse skupaj le zmešamo, nadevamo v pekač in malo počakamo. Iz pirine moke in kefirja dobimo tako dober kruh, da ga lahko jemo brez dodatkov in prav ničes...