Vodja skakalnice Iztok Pergarec

Štirje dnevi poletov v Planici

Od 13. do 16. marca bo v Planici znova finale letošnjega svetovnega pokala v poletih, slovenski športni praznik pa bo spremljala tudi vrsta zabavnih prireditev.

Planica – »Priprave na tekmo so se začele že v začetku decembra, na skakalnici je delalo od pet do petindvajset ljudi dnevno, vse mrzle noči smo izkoristili za izdelavo snega. Januarja so bili sicer pogoji zelo slabi, pobralo nam je veliko snega, k sreči pa so bili februarski dnevi bolj mrzli in izdelali smo lahko dovolj snega. Tako je sedaj snega na skakalnici dovolj, hrbtišče pa je pokrito s 30-odstotno rezervo, saj nam toliko snega do tekme še lahko pobere,« je prejšnji teden povedal vodja skakalnice Iztok Pergarec, ki je prepričan, da bo ekipi, ki dela na skakalnici, uspelo pripraviti skakalnico vsaj tako dobro kot lani.

Tudi letos se bo uradni trening začel v četrtek dopoldne, ob 11. uri pa bodo kvalifikacije. Petkova tekma se bo s poskusno serijo začela ob 14.14, sobotna ekipna ob 9. uri, prav tako ob 9. uri pa bo poskusna serija zadnje nedeljske posamične tekme. Od 13. do 16. marca bo poskrbljeno tudi za spremljajoči program, saj bodo v četrtek ob 11.45 v šotoru na prireditvenem prostoru nastopil Omar Naber in skupina Foxy teens, v petek ob 13. uri bo na prireditvenem prostoru nastopila skupina Malibu, v soboto ob 15. uri bo v Kranjski Gori zabava »Špas na vas«, zvečer pa še Hitova zabava. Po nedeljski tekmi bo na prireditvenem prostoru za zabavo poskrbela skupina Atomik Harmonik.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

GG Plus / petek, 9. december 2022 / 13:22

Nov bleščeč kamenček Muzeja Žiri

V Kulturnem središču Stare Žiri so minulo soboto odprli novo stalno razstavo z naslovom Klekljane čipke, »špice« na Žirovskem, ki predstavlja klekljanje čipk od sredine 19. stoletja do današnjih dni.

Objavljeno na isti dan


Slovenija / petek, 22. september 2017 / 21:13

O stanju v Uniji 2017

Jean-Claude Juncker, prvi mož evropolitike, je stari politični maček v dobrem smislu te besede. Izkaže se tudi, ko je treba za govorniški pult. Tako je bilo 13. septembra, ko je nastopil v Evropskem p...

Slovenija / petek, 22. september 2017 / 21:13

Bavčar odšel v zapor

Zadnji teden je minil povsem v znamenju slovenskih košarkarjev, evropskih prvakov. V senci njihovega uspeha se je v ponedeljek zvečer na prestajanje petletne zaporne kazni zglasil Igor Bavčar.

GG Plus / petek, 22. september 2017 / 18:10

Kava iz vasice pod Stolom

Polona in Gaber Burnik, sestra in brat iz Smokuča, sta se lotila praženja kave in odprla pražarno kave Kolektiv 22. Ime pražarne je poklon stari mami Tončki.

Kamnik / petek, 22. september 2017 / 16:09

Večer, posvečen Valeriji Heybal

Kamnik – Člani Društva sv. Jakoba Kamnik vabijo na večer, posvečen Valeriji Heybalovi, svetovno znani operni pevki polpretekle dobe. Življenjsko pot in uspehe umetnice, rojene v Kamniku, bo z besed...

Kranj / petek, 22. september 2017 / 16:06

Pomoč dolgotrajno brezposelnim

V Kranju in v Škofji Loki so predstavili projekt Socialne aktivacije dolgotrajno brezposelnih oseb. Vključitev v projekt je prostovoljna in za udeležence brezplačna.