Kriminal

Napadel policista

Voglje - Kranjski policisti so v sredo zvečer zaradi prijavljene kršitve javnega reda in miru posredovali v Vogljah, kjer so se sprli sosedi. Kljub njihovem prihodu je 35-letni domačin nadaljeval kršenje, nedostojno pa naj bi se obnašal tudi do policistov. Enega je celo napadel in ga udaril v prsa, policist pa si je kasneje pri posredovanju poškodoval prst na roki. Razgreteža so pridržali in ga bodo kazensko ovadili.

Avstrijec imel pri sebi heroin

Tržič - V sredo popoldne so gorenjski policisti pri kontroli prometa v Tržiču ustavili tudi 38-letnega državljana Avstrije, ki je vozil osebni avtomobil. V postopku je Avstrijec policistom izročil približno trideset gramov rjave snovi. Sumijo, da gre za heroin. Policisti so snov zasegli in jo bodo poslali na analizo. Če bo test pozitiven, bodo zoper 38-letnika podali kazensko ovadbo.

Odpirajo mizarsko delavnico?

Begunje - V četrtek zgodaj zjutraj so policiste obvestili, da so neznanci v Begunjah vlomili v kombi ter ukradli več orodja in mizarskih delovnih strojev. Lastnika so oškodovali za okoli šest tisoč evrov.

Ukradeno robo naložili v ukraden kombi

Kranj - Neznani storilci so v noči na četrtek vlomili v podjetje v Kranju in pri tem našli ključe kombija, ki je bil parkiran pred podjetjem. Vanj so naložili večjo količino električnega kabla, električni agregat in drugo orodje ter se mirno odpeljali.

Z nožem nad natakarico

Bled - V ponedeljek zvečer je neznani zamaskiran moški oropal gostinski lokal na Bledu. Okoli 20.40 je vstopil v lokal in natakarici z nožem v roki zagrozil ter zahteval denar. Ko ga je dobil, je peš zbežal v neznano smer. Vse, ki bi karkoli vedeli o ropu, policija poziva, da ji informacije sporočijo na številko 113 ali na anonimni telefon policije 080 1200. Ropar je bil neznane starosti, visok okoli 180 centimetrov, suhe postave. Oblečen je bil v roza majico z dolgimi rokavi in temno modre hlače iz jeansa.

Tatovi na gradbišču

Škofja Loka - V noči na torek so neznanci vlomili v gradbeno barako gradbišča v Škofji Loki. Odtujili so štiri tisoč metrov električnega inštalacijskega kabla. Lastniku so povzročili za okoli 4500 evrov gmotne škode.

V lokal po denar

Kamnik - V noči na ponedeljek so neznani storilci vlomili v gostinski lokal v Kamniku in odnesli za približno osemsto evrov gotovine.

Iz kapelice izginil kip Jezusa

Trata pri Velesovem - Policiste so v torek obvestili, da je iz kapelice na Trati pri Velesovem izginil železni kip Jezusa, vreden okoli 1700 evrov.

Ukradli kombi

Cerklje - Neznani storilci so v noči na torek v Cerkljah odtujili tovorno vozilo Renault Traffic, letnik 2007, kovinsko sive barve. Na vozilu so bile nameščene tablice KR56-54Z.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Gospodarstvo / sreda, 23. april 2014 / 13:45

BKS Bank je tudi lani posloval pozitivno

Od propadle Factor banke so prevzeli 2800 strank.

Objavljeno na isti dan


Kranj / torek, 20. maj 2014 / 14:30

Zbiranje pomoči za Srbijo in BiH

Kranj – Ob uničujočih poplavah, ki so najbolj prizadele Srbijo in BiH, so tudi na Gorenjskem začeli akcijo zbiranja pomoči. Kulturno društvo Brdo Kranj v koordinaciji z Zvezo srbskih društ...

Razvedrilo / torek, 20. maj 2014 / 14:29

Stari zaradi priimka

Stari je z leti postal zaščitno ime za rokerja, spačkarja, športnika in žurerja Aljaža Stareta. Eden redkih prof. dr.-jev, ki mu niso tuje »šmiraste roke«. Letos jih je obrnil petdeset, pred dnevi tud...

Kranj / torek, 20. maj 2014 / 14:25

Mešetarjenje z obljubami?

Kranjski župan pravi, da je vir onesnaževanja potoka ob industrijski coni Laze najverjetneje nekdanje črno odlagališče, ki ni bilo sanirano. Civilno iniciativo za zeleno Stražišče bo po vrstah neodgov...

Kranj / torek, 20. maj 2014 / 14:12

Tudi oni znajo in zmorejo

Kranj – Mladi športnik so naslovili prireditev, ki so jo v kolektivu razvojnih oddelkov pri Kranjskih vrtcih minulo soboto pripravili drugič. Mladi so pri premagovanju nalog na poligonu, od plezanj...

Škofja Loka / torek, 20. maj 2014 / 14:11

Strategija premalo ambiciozna

Dokument o razvojni strategiji občine Škofja Loka 2025+ so v prvo branje dobili občinski svetniki. V razpravi jih je večina ocenila, da so njeni cilji premalo ambiciozni.