Umetnik v zraku in kuhinji
Kranjčan Aljaž Vodan je skupni zmagovalec pokala Cockta za smučarje skakalce do 13 let, poleg skakanja pa ga navdušujejo tudi kuhinjske spretnosti.
Kranj – Smučarji skakalci imajo trenutno kratek odmor med poletno in zimsko sezono, kar pa še zdaleč ne pomeni, da se ne trudijo na treningih. Med njimi je tudi Aljaž Vodan, ki se je izkazal v letošnji poletni sezoni, saj je prejšnji teden na sklepni slovesnosti dobil pokal za zmago v pokalu Cockta. V svoji kategoriji dečkov do 13 let je namreč ugnal vse vrstnike.
»Doma sem s Planine, hodim v sedmi razred na osnovno šolo Staneta Žagarja, za skoke pa me je navdušil starejši brat Gašper. Sedaj teče osmo leto in, kljub temu da treniramo kar štirikrat na teden, se še nisem naveličal,« se je predstavil Aljaž, ki se – kljub mladosti – lahko pohvali, da se na skakalnici bliža stotici. »Največ sicer treniramo in skačemo na 50-metrski skakalnici, moj osebni rekord pa je 95 metrov. Toliko sem skočil lani v Beljaku,« pravi Aljaž, ki ponosno pove, da ga poleg skakanja zanima še marsikaj, zelo dobro pa se znajde tudi že v kuhinji. »Zelo rad kuham, navdušili pa sta me babi in mamica. Čeprav še ne gledam kaj prida na to, kaj moram kot športnik jesti, pa najraje in najbolje skuham špagete,« tudi pravi Aljaž Vodan, ki se zaveda, da so odlični rezultati med dečki šele prva stopnica k uspehom tudi v starejših kategorijah. »Seveda si želim, da bi kdaj nastopal tudi na največjih tekmovanjih, kot so svetovna prvenstva in olimpijske igre. Se pa tudi zavedam, da bo za to treba še veliko let trdih treningov, pa tudi veliko dobre volje,« izkušeno dodaja simpatični Aljaž, sicer član kranjskega Triglava, kjer se tudi po letošnji poletni sezoni lahko pohvalijo s slovesom najboljšega slovenskega kluba v skokih in nordijski kombinaciji. Tudi po Aljaževi zaslugi …