Janja in Alojz Perne z vnukinjo Majo

Zvesti Gorenjskemu glasu

Kranj – »Počasi se privajam na življenje upokojenca, zdaj še rečem, da imam čas,« začne Alojz Perne, ki je naš naročnik več kot dvajset let. Oba z ženo Janjo sta Kranjčana, živita pa na Planini. Imata tri otroke, hčeri sta že na svojem, sin še študira in živi doma. Imata tri vnukinje, dneve jima tako zapolni vnukinja Maja, ki jo imata v varstvu, še ena vnukinja pride v varstvo prihodnje leto.

Alojz Perne spada med bralce, ki začnejo brati časopis na zadnji strani. Rad prebira lokalne novice, napovedi dogodkov in prireditev. Vesel je, da se je Glas razširil in postal barven, zelo mu je všeč priloga Razgledi. Križanko pa si ponavadi pusti za naslednji dan.

Večkrat se z ženo odpravita na obisk k bratu, ki ima vikend v Selški dolini na Sv. Tomažu nad Praprotnim. Za rekreacijo s kolegi rad balina, žena Janja pa je navdušena gobarka. Poleti preživita veliko časa ob morju, zelo rada pa se odpravita na daljše ture po naših gorah.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Kronika / sreda, 4. januar 2023 / 19:49

Ste jo videli

Radovljica, Kranj – Radovljiške policiste so danes obvestili, da pogrešajo 35-letno Tadejo Žagar iz Kranja. Danes med 9. uro in 9.30 so jo opazili na območju Begunj na Gorenjskem, okoli 14.30 pa na...

Objavljeno na isti dan


GG Plus / četrtek, 14. april 2011 / 07:00

Juha, žar in sladoled Slovencem najbolj dišijo

Inštitut Marketagent.com je s spletno raziskavo na vzorcu pesto aktivnih uporabnikov interneta v starosti med 20 in 59 leti proučeval, kakšno hrano imajo Slovenci najraje. Najljubša predjed Slove...

GG Plus / četrtek, 14. april 2011 / 07:00

Matjaževa Štefka

Eni jo poimenujejo mleta pečenka, največ jo poznajo pod imenom pečenka Štefani, kranjskega kuharja Matjaža Erzarja pa smo ujeli ravno pri pripravi njegove "Štefke", kakor je smeje ljubkovalno poimenov...

GG Plus / četrtek, 14. april 2011 / 07:00

Letos okušali vina vinarja Rodice

Že drugo leto zapored je skupina krvodajalcev z Gorenjskega (z Golnika) obiskala transfuzijsko postajo v Izoli in darovala kri. Prvič jih je bilo v skupini sedem, sedaj že več kot trideset. Tako...

Bled / četrtek, 14. april 2011 / 07:00

Osemdeset let najimenitnejšega blejskega hotela

Domačinka Jula Molnar je leta 1919 kupila hotel Luisenbad in ga leta 1922 preimenovala v Toplice. Po prenovi je bil novi Grand hotel Toplice odprt leta 1931.

Zanimivosti / četrtek, 14. april 2011 / 07:00

Anketa: Podružnične šole polne prednosti

Društvo učiteljev podružničnih šol je v Motniku konec tedna pripravilo strokovni posvet na temo Gibanje je jezik otrok, mi pa smo nekaj učiteljic vprašali, kakšne so prednosti in slabosti dela v teh m...