Ekipa Vienna Capitals, ki je v petek na Jesenicah nastopila z obema bratoma Rodman, se je Jeseničanom oddolžila za poraz pred tednom dni. (Foto: Tina Dokl)

Po treh porazih želijo zmago

Hokejisti Acronija Jesenic so po torkovem porazu v Beljaku v petek prvič v tej sezoni odšli sklonjenih glav z domačega ledu, v nedeljo pa so jih po kazenskih strelih v Tivoliju ugnali še hokejisti ZM Olimpije. Jutri v Podmežakli Alba.

Jesenice – Zadnji teden za hokejiste Acronija Jesenic in njihove navijače ni bil prida uspešen, saj so - po devetih zaporednih zmagah – kar trikrat zapovrstjo morali čestitati nasprotnikom. Potem ko so v torek izgubili v Beljaku, so jih v petek na domačem ledu ugnali vodilni na lestvici, ekipa Vienna Capitals, ki je imela tokrat v svojih vrstah tudi oba brata Rodman, Davida in Marcela. Dunajčani so se Jeseničanom pošteno oddolžili za poraz prejšnji petek in slavili kar s 5 : 0. Ko je nato v nedeljo na začetku tekme v Tivoliju že kazalo, da se bodo Jeseničani za oba poraza znesli nad ZM Olimpijo, saj so povedli z dvema goloma Healyja in enim Hafnerja, pa so popustili, kar pa so zeleni znali kaznovati, kar trikrat pa je za končno izenačenje zadel Kanadčan Intanuovo. V podaljšku gola ni bilo, pri kazenskih strelih pa je zopet odločil Intanuovo in ZM Olimpija, ki jo je tokrat prvič vodil novi trener Mike Posma, je po sedmih zaporednih porazih slavila s 4 : 3.

Tako sedaj na lestvici lige EBEL vodi ekipa Vienne Capitals s 35 točkami (Dunajčani so v nedeljo izgubili v Salzburgu), Acroni Jesenice na drugem mestu imajo 32 točk, ZM Olimpija na devetem mestu pa je zbrala 20 točk. Priložnost za nove točke pa bo že jutri, ko ekipa Acronija Jesenic ob 19.15 v Podmažakli gosti zadnjeuvrščeno moštvo Albe Volana Fevite, ZM Olimpija pa gostuje pri Red Bull Salzburgu.

V državnem prvenstvu pa so hokejisti imeli na sporedu 9. krog. Ekipa MK Bled je gostovala pri Alfi in slavila s 4 : 6, Jesenice mladi so doma s 4 : 1 ugnali Slavijo, HS Olimpija in Triglav pa sta tekmo preložila. Na lestvici vodijo Jesenice mladi.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Kultura / torek, 12. julij 2016 / 10:52

V svetu igrivega raziskovalca

V Galeriji Prešernovih nagrajencev v Kranju so v četrtek odprli razstavo akademskega slikarja Vinka Tuška (1936–2011) z naslovom Rdeče, modro, oblo.

Objavljeno na isti dan


Splošno / ponedeljek, 10. december 2007 / 07:00

Znani band brez imena

Minuli četrtek se je v gostišču Arvaj na Primskovem prvič s celovečernim programom javnosti predstavil band …, ha band, ki v pol leta, kolikor obstaja, enostavno še ni našel pravega časa, da bi s...

Splošno / ponedeljek, 10. december 2007 / 07:00

Prešeren gosti Finžgarja

V Prešernovi hiši je na ogled razstava o življenju in delu pisatelja Frana Saleškega Finžgarja (1871-1962).

Gospodarstvo / ponedeljek, 10. december 2007 / 07:00

Nova javna razpisa

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano je v petek v okviru ukrepov Programa razvoja podeželja za obdobje 2007-2013 objavilo nova javna razpisa.

Kronika / ponedeljek, 10. december 2007 / 07:00

Anketa: Več policistov na cesti

Za nami je tretjina decembra, ki je k sreči vsaj na cestah minila precej mirno. A izkušnje kažejo, da se veseli december zaradi alkohola velikokrat prelevi v črni mesec. Kako bi vi preprečili vinjenim...

Zanimivosti / ponedeljek, 10. december 2007 / 07:00

Župan je poletel 199 metrov

V Ratečah se obiskovalci odslej lahko preskusijo v računalniški simulaciji planiških poletov.