Kar 203 centimetre visoki mladinski reprezentant Vid Jakopin je nasprotnike spravljal v obup. (Foto: Tina Dokl)

Šibkega člena ni bilo

V atraktivni tekmi so kranjski odbojkarji Asteca Triglava navdušili navijače in si proti ekipi Galex Mira iz Murske Sobote priborili pomembno prvenstveno zmago.

Kranj – Peti krog državnega prvenstva v odbojki se je s prvima tekmama začel že prejšnji torek, v soboto pa se je končal z zanimivima obračunoma s sredine lestvice. Na svoj račun so prišli tudi navijači Asteca Triglava, saj so kranjski odbojkarji v domači dvorani na Planini gostili Galex-Mir, na koncu pa so se zasluženo veselil gladke zmage 3 : 0 (21, 21, 14).

Čeprav je na začetku kazalo, da bo tekma precej izenačena, so Triglavani dobili prvi niz in še bolj zanesljivo drugega. Po začetnem uporu in vodstvu Prekmurcev v tretjem nizu pa so odločno zaigrali na mreži, nezgrešljivi so bili pri servisu, z veliko borbenosti pa so na koncu goste povsem nadigrali. »Priznam, da sem se malo bal te tekme, nisem imel najboljšega občutka, saj se mi je zdelo, da igralci niso v vrhunski formi. Sem pa čakal, da se nam enkrat vendarle vse izide, in danes je bil tisti dan, ko je bilo vseh sedem igralcev na parketu zelo razpoloženih. Praktično nismo imeli šibkega člena, pa naj je šlo za obrambo, sprejem, napad, borbenost …, skratka vse je bilo na taki ravni, da dosti bolje, kot smo igrali danes, težko odigramo,« je bil po srečanju upravičeno zadovoljen trener Marko Brumen, ki se mu do sobote načrti niso povsem izšli: »Potiho sem želel točko ali dve več, s Prvačino smo bili zelo blizu, pozitivno pa me je presenetila ekipa Kamnika, kjer igrajo precej bolje, kot sem za to obdobje pričakoval, in tam ni bilo želenih točk. Sedaj nas čakajo na papirju lažji nasprotniki, vloga favoritov pa ni vedno najlažja. Tako je Olimpija, ki je premagala Prvačino, kar nam ni uspelo, zagotovo moštvo, ki nas ob dobrem dnevu lahko premaga, če ne bomo imeli pristopa, podobnega današnjemu,« je po tekmi še dodal trener Brumen, kapetan Sašo Rop pa je na kratko spregovoril o receptu za dobro igro. »Potem ko smo deset dni trenirali na polno in smo znotraj ekipe razčistili določene stvari, smo danes zaigrali res po najboljših močeh. Nasprotnikom preprosto skozi celo tekmo nismo pustili dihati in takšen pristop vse ekipe je dobra popotnica za naslednje tekme, ko se bomo potrudili za nove točke,« je povedal kapetan Sašo Rop, ki se zaveda visokih ciljev, ki so si jih zadali v klubu, saj si želijo, da se moštvo v prihodnjih sezona vzpenja proti vrhu slovenske lige in se začne spogledovati z evropskimi ekipami. »Cilj je visok in težko uresničljiv, mi pa bomo dali vse od sebe, da bomo to naredili,« je še dodal kapetan Rop.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Kranj / petek, 10. december 2010 / 07:00

Pokazati luč na koncu predora

V primeru neustreznega poročanja o samomorih je lahko vpliv medijev tudi usoden, saj lahko vodi k posnemanju samomorilnega vedenja.

Objavljeno na isti dan


Kranj / sreda, 17. oktober 2007 / 07:00

Kranjčani Gorenjcem

Kranj - V organizaciji kranjske občine in Območnega združenja Rdečega križa Kranj je bil v ponedeljek v Kinu Center dobrodelni koncert Kranjčani Gorenjcem. Prireditev je vodila S...

Prosti čas / sreda, 17. oktober 2007 / 07:00

Maratonski možje

Razprodani koncerti so pri nas vse prej kot pravilo. Zaenkrat je edina domača skupina Siddharta tista izjema za podvige, ki se zvečine zdijo nemogoči.

Prosti čas / sreda, 17. oktober 2007 / 07:00

Razpis za Emo 2008

RTV Slovenija je na spletnih straneh www.rtvslo.si/razpisi in www.rtvslo.si/ema ter n...

Prosti čas / sreda, 17. oktober 2007 / 07:00

Nagelj nikoli ne ovene

Ansambel Nagelj letos praznuje dvajsetletnico glasbenega delovanja in nastopanja. V tem času je ansambel posnel okrog sto skladb, devet kaset in osem zgoščenk - tri zlate in eno srebrno, ter si p...

Zanimivosti / sreda, 17. oktober 2007 / 07:00

Akcija Drobtinica je uspela

V humanitarni akciji Območnega združenja Rdeči križ Kranj so zbrali prek dva tisoč evrov. Šest otrok iz socialno šibkih družin bo imelo osem mesecev plačano šolsko kosilo.