Župan Peter Torkar (Foto: arhiv GG)

O delitvi posebna komisija

Župan Gorij Peter Torkar je imenoval komisijo, ki naj bi zbirala predloge, zahteve in mnenja o delitvi premoženja z blejsko občino.

Gorje – Po dobrih treh mesecih se je minuli torek sešel gorjanski občinski svet, že na začetku redne seje pa se je zapletlo, saj je svetnik Alojz Poklukar vztrajal, da je bila izredna seja, ki so jo trije svetniki sklicali konec septembra, legitimna, večina drugih svetnikov pa je menila, da seja, na katero so povabljeni le nekateri svetniki, na njej pa sprejmejo sklepe, ki niso v skladu z veljavnimi akti občine, ne more biti veljavna. Tako so zavrnili predlog, da dodatno predlagano točko o zapisniku izredne seje obravnavajo na redni seji, prav tako pa so bili proti predlogu župana, da se spremenita statut in poslovnik občine Gorje, po katerem naj bi bila za sklic izredne seje potrebna tretjina članov, kar bi v primeru Gorij pomenilo, da jo lahko skličejo štirje in ne trije člani kot doslej.

Ker je delitvena bilanca z občino Bled še vedno nerešena in ker je bilo na predlog Inštituta za lokalno samoupravo o osnutku sklepa o sporazumni delitvi premoženja Občine Bled med Gorjanci precej pripomb, pa je župan Peter Torkar sklenil, da imenuje posebno komisijo, ki bo zbrala konstruktivne predloge, zahteve ali mnenja glede delitvene bilance. Predsednik komisije je Ivan Hočevar, člana pa sta svetnika Ludvik Hajdinjak in Alojz Poklukar. Komisija je že začela delati, delo pa naj bi opravila do 5. novembra.

Na torkovi seji so svetniki sprejeli tudi rebalans proračuna za letos, saj je občina Gorje uspela na razpisu Službe vlade za regionalni razvoj za dodatna sredstva s projekti obnove vodovoda pod cerkvijo, obnove vodovoda v Zgornjih Gorjah in obnove povezovalnega vodovoda Poljšica. Vrednost proračuna se sicer ni spremenila, so pa spremenili postavke in dopolnili načrt razvojnih projektov.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Šport / sobota, 24. junij 2017 / 13:02

Kolesarji za naslove prvakov

V jubilejnem letu pri Kolesarskem klubu Kranj pripravljajo več prireditev, ena izmed njih pa bo tudi nedeljsko državno prvenstvo v cestni vožnji, kjer si želijo poseči tudi po najvišjih mestih.

Objavljeno na isti dan


Gospodarstvo / sreda, 11. november 2015 / 16:42

Sprememba obdobja prepovedi gnojenja

Kranj – Aprila je začela veljati spremenjena uredba o varstvu voda pred onesnaženjem z nitrati iz kmetijskih virov, ki med drugim spreminja oz. podaljšuje obdobja, ko ni dovoljeno gnojenje z organs...

Kronika / sreda, 11. november 2015 / 16:42

Reševati znajo iz vsakega vozila

Kranjski poklicni gasilci so se prejšnji teden usposabljali za posredovanje v najbolj zahtevnih prometnih nesrečah, v katerih je potrebna tudi uporaba hidravličnega orodja.

Šport / sreda, 11. november 2015 / 16:41

Gorenjske ekipe še naprej zmagujejo

Kranj – Košarkarji so v državnem prvenstvu odigrali tretji krog. Ekipa Helios Suns je s 74 : 63 premagala Zlatorog Laško, Šenčur GGD pa je bil s 86 : 77 boljši od Portoroža. LTH Casting je bil pros...

Šport / sreda, 11. november 2015 / 16:38

Iz kanuja na kolo in sup

Blaž Cof, kanuist na divjih vodah, je tekmovalno sezono zaključil že poleti, potem pa se je posvetil tudi drugim športom.

Kamnik / sreda, 11. november 2015 / 16:26

Martinova tržnica tudi sredi Kamnika

Kamnik – Zavod za turizem in šport v občini Kamnik je minulo soboto Glavni trg spremenil v Martinovo tržnico z bogato vinsko-kulinarično zgodbo. »Želja po izpeljavi Martinove tržnice v kamniškem me...