Anže skupaj z očetom Matjažem na tribunah dvorane v Podmežakli. (Foto: Tina Dokl)

Anže odhaja prek luže

Po dobrih štirih mesecih se slovenski hokejski reprezentant Anže Kopitar vrača v Los Angeles, z njim pa tokrat potuje cela družina.

Jesenice – Potem ko je prejšnji teden doma proslavil 20. rojstni dan, se Anže Kopitar prav danes vrača k svojem moštvu v severnoameriški hokejski ligi NHL, Los Angeles Kings. Tokrat z njim potujeta tudi starša Mateja in Matjaž ter mlajši brat Gašper, ki prav tako želi postati uspešen hokejist. Z Anžetom sva se pogovarjala minuli teden na tekmi v Podmežakli.

Kakšne počitnice so za teboj?

»Po svetovnem prvenstvu v Ljubljani sem si najprej nekaj dni vzel za počitek, prav dolgo pa ni trajal, saj sem kmalu začel suhe treninge, tek, fitnes in vse drugo, kar je potrebno za dobro kondicijo. Ko je bil led v Podmežakli, pa sem začel trenirati skupaj z jeseniško ekipo.«

Kaj ti bo od počitnic ostalo najbolj v spominu?

»Z družino smo bili na Hvaru, nato pa sva šla s punco Ines še na kratke počitnice v Dubrovnik. Bil je lepo in to mi bo zagotovo lep spomin na letošnje poletje. Nikakor pa ne smem pozabiti na veselje ob svetovnem prvenstvu, ko smo se s prijatelji v reprezentanci znova uvrstili v najmočnejšo skupino svetovnega hokeja.«

Že veš, kaj te čaka, ko se vrneš v Los Angeles?

»Pravzaprav ne vem natančno, vem le to, da bom šel - podobno kot lani - v pripravljalni kamp. Skupne priprave z ekipo se začenjajo 8. septembra, kmalu pa nas čakajo že tudi prve tekme, mislim, da prva 13. septembra. Sledilo bo še nekaj pripravljalnih tekem, nato pa pridemo v Evropo, na turnir, ki bo 25. in 26. septembra v Salzburgu. Sledila bo pot v London, saj bomo letos sezono začeli nekoliko drugače. Prvo tekmo v letošnji ligi NHL proti branilcem naslova Stanleyjevega pokala Anaheim Ducksom bomo namreč odigrali v Londonu.«

Bo sezona kaj lažja, ker boš imel ob sebi družino?

»Gotovo bo, saj mi bodo pomagali vsak po svojih močeh. Ne bo mi treba skrbeti za hrano, za pranje perila in za gospodinjska dela, ob krizi bom imel oporo pri domačih, tako da se bom verjetno počutil še bolje kot lani. Upam pa tudi, da bo kdaj na obisk prišla tudi punca.«

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Škofja Loka / četrtek, 11. december 2008 / 07:00

Miklavž je prinesel Vahtnco

Kavarnica Vahtnca, kjer so se pred leti radi zbirali Ločani in obiskovalci, je v soboto spet odprla vrata. Njen lastnik Marko Murn in gostinec Robert Hribernik, ki jo je vzel v najem, želita obogatiti...

Objavljeno na isti dan


Kranjska Gora / četrtek, 16. junij 2022 / 17:25

Poletna muzejska noč bo športno-plezalna

Mojstrana – Letošnja Poletna muzejska noč v soboto, 18. junija, bo športno-plezalno obarvana, so sporočili iz Slovenskega planinskega muzeja v Mojstrani. Od 16. do 20. ure boste plezali na plezalne...

Jesenice / četrtek, 16. junij 2022 / 17:24

Dve novi pohodniški poti

V sklopu projekta Pohodniške poti v občini Jesenice so uredili dve novi poti, in sicer Koroška Bela–Malnež in Koroška Bela–Potoki.

Gorje / četrtek, 16. junij 2022 / 17:22

Obravnavali predlog občine

Zgornje Gorje – Gorjanski svetniki so na junijski redni seji obravnavali in po prvem branju sprejeli predlog odloka o pogojih za podelitev koncesije za žičniške naprave na Zatrniku, ki ga je Občina...

Kranjska Gora / četrtek, 16. junij 2022 / 17:20

Festival Goroventure

Mojstrana – V Slovenskem planinskem muzeju v Mojstrani bo od 22. do 26. junija potekal tradicionalni festival Goroventure, in to znova »v živo«. Kot so povedali v muzeju, bodo letos program razširi...

Nasveti / četrtek, 16. junij 2022 / 17:18

Pita in testenine z dimljenim lososom

Za pripravo poletne pite potrebujemo: 1 zavitek listnatega testa (približno 250 g), 200 g skute, 100 sira feta, 1 jajce, 2 stroka česna, 2 žlici olivnega olja, sol in poper, pol žličke suhega origa...