Spoštovani občani!

Finančna sredstva iz Evropske unije so za Občino Škofja Loka na dosegu roke. Občina strokovno in temeljito pripravlja projekte. Pred začetkom gradnje bo potrebno popolno in tvorno sodelovanje lastnikov zemljišč.

Občinska uprava Občine Škofja Loka pospešeno pripravlja projekte, na podlagi katerih bo v prihodnjih letih črpala evropska sredstva za projekt celovite Ureditve porečja Sore. To so finančna sredstva iz Kohezijskega sklada EU. S pomočjo teh sredstev bo Občina poskrbela za ureditev naslednjega infrastrukturnega omrežja: posodobitev primarnih vodovodov Visoko–Trebija, Hotovlja, Škofja Loka–Visoko, Trata–Reteče, Škofja Loka, posodobitev zbirnega mestnega kanala in zbirnega kanala Trata, celovito komunalno ureditev naselij Puštal, Vincarje, Stara Loka, Virlog, Binkelj, Trnje, Vešter, Virmaše, Grenc, Godešič, Reteče, Gorenja vas–Reteče, Sp. Luša–Bukovica. Celovita komunalna ureditev bo na mestnem območju obsegala izgradnjo ali posodobitev vodovodnih omrežij, kanalizacije ter plinifikacijo. Na primestnem območju pa se bo obnovilo oziroma zgradilo novo vodovodno omrežje. Načrt zajema tudi raziskovanje novih zajetij pitne vode in izgradnjo novega vodohrana. Finančna sredstva bodo namenjena tudi za obnovo Centralne čistilne naprave Škofja Loka in izgradnjo nove čistilne naprave Reteče.

Projekte ob pomoči zunanjih sodelavcev vodi občinska uprava Občine Škofja Loka, ki ima ustrezna znanja in kompetence ter je polna elana za uresničitev zastavljenega projekta. V tem trenutku občinska uprava pridobiva projektno dokumentacijo za vsa navedena območja, v okviru katere je - na območjih, kjer bodo potekali vodi – od lastnikov zemljišč potrebno pridobiti tudi služnostne pogodbe.

Kot župan Vas obveščam, da so nekateri projekti že v taki fazi, da bodo lastnike zemljišč, preko katerih zemljišč bodo potekali komunalni vodi, obiskali pooblaščenci Občine. Lastniki se bodo z njimi dogovorili o vsebini služnostnih pogodb. Služnostne pogodbe so namreč potrebne za pridobitev gradbenega dovoljenja. Ta dokument (gradbeno dovoljenje) pa je potreben za pridobitev evropskih finančnih sredstev in začetek gradnje. Zato Vas prosim, da z njimi aktivno sodelujete. Če se bo postopek zavlekel, Občina ne bo mogla pridobiti evropskih sredstev, saj je čas za črpanje teh sredstev omejen. V primeru, da Občina, zaradi nepodpisanih služnostnih pogodb, ne bo mogla uresničiti svojih razvojnih ciljev, bodo stroški Občine mnogo večji, kar bo preko povišanih prispevkov, na žalost, obremenilo tudi vas Občane.

Igor Draksler, župan Občine Škofja Loka

 

 

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Razvedrilo / četrtek, 26. maj 2022 / 13:59

Mančin novi

Manca Špik je ob izidu novega, tretjega albuma pripravila ekskluzivni koncert. Praznovanje ob novem izidu pa se je zavleklo pozno v noč.

Objavljeno na isti dan


Gospodarstvo / ponedeljek, 22. april 2019 / 18:27

Mati, kmetica, podjetnica in predsednica

Andreja Bogataj z Golčeve kmetije na Spodnjem Brniku je prva predsednica novoustanovljenega društva kmečkih in podeželskih žena iz cerkljanske in šenčurske občine.

Kultura / ponedeljek, 22. april 2019 / 18:26

Mehkoba pokrajin na filcu

Vtisi, risi, zapisi je Barbara Demšar naslovila svoj najnovejši cikel likovnih del na filcu, ki jih je večinoma ustvarila lani na umetniški rezidenci v Parizu. S slikami v tej tehniki se prvič javno p...

Medvode / ponedeljek, 22. april 2019 / 18:25

Obletnica Knjižnice Medvode

Knjižnica Medvode je praznovala deset let, odkar se je podala na samostojno pot. Prej je bila del Knjižnice Šiška. V desetih letih je zabeležila skoraj 1,9 milijona obiskovalcev.

Zanimivosti / ponedeljek, 22. april 2019 / 18:25

Poganjanje na mestu

Preden prispem do gradu, bo treba še precej poganjati. Pa saj to nikamor ne gre, pa naj še tako močno gonim. Seveda, saj gre za učni pripomoček, ki kaže, koliko fizične energije je potrebne za proi...

Gospodarstvo / ponedeljek, 22. april 2019 / 18:23

Okolju prijaznejši tovornjaki

V podjetju SIGR Bizjak z Jesenic so kot prvi v regiji kupili dve tovorni vozili na utekočinjen zemeljski plin, ki povzročata za dvajset odstotkov manj izpušnih emisij.