Športni direktor Matjaž Mahkovec in novi predsednik Dimitrij Piciga

Preobrati v hramu jeseniškega hokeja

Novi predsednik HK je postal Dimitrij Piciga iz Kopra. Novi podpredsedniki kluba so Slavko Kanalec, Matjaž Skube in Tilen Majnardi, člani pa Tomaž Tom Mencinger, Boris Marčetič in Rok Pivk.

Verjetno je malokdo predvideval, da bo po odhodu Pavla Ruparja z mesta predsednika Hokejskega kluba Acroni Jesenice prišlo do tako razburljivih situacij pod Mežaklo. Verjetno nima velikega smisla obnavljati vse zgodbe, ki se že lep čas dogajajo na pragu praznovanja 60-letnega jubileja kluba. Gledano iz širšega zornega kota, je vendarle treba poudariti, da je kar krepko omajan ugled jeseniškega hokeja, ki si ga je pridobil v pretekli sezoni z uspešnimi nastopi igralcev Acronija v ligi EBEL, piko na »i« so dodali še v dresu državne reprezentance z uvrstitvijo v najbolj elitno skupino hokeja na svetu.

Po odhodu Pavla Ruparja so se mesec dni v ozadju sestavljali različni scenariji. Očitno so si nekateri zaželeli nov veter v vodstvu, predvsem igralci Acronija. Ob očitno slabo pripravljeni taktiki dosedanjega upravnega odbora HK Acroni za izvolitev »svojega« predsednika je drugi tabor na občnem zboru ob enotni podpori igralcev »uveljavil svojo voljo«. Sledil je nastop kandidata za novega predsednika, 34-letnega Dimitrija Picige iz Kopra, direktorja Slovenske turistične organizacije. Na glasovanju je dobil popolno podporo. Novi podpredsedniki kluba so Slavko Kanalec (Acroni), Matjaž Skube (Assista) in Tilen Majnardi (HIT). Drugi člani pa so: Tomaž Tom Mencinger, Boris Marčetič in Rok Pivk. Nekateri dosedanji člani upravnega odbora in direktor Robert Pajk so po teh dogodkih občni zbor zapustili predčasno, saj naj bi bil po njihovem mnenju nelegitimen.

Novoizvoljeni predsednik Dimitrij Piciga je v imenu vseh glavne cilje strnil: »Ne obljubljamo gradov v oblakih. Naši cilj bodo predvsem dolgoročna finančna stabilnost v klubu, dobro moštvo na ledu in večja transparentnost poslovanja. Tako igralci kot vodstvo bomo morali dati vse od sebe, le to bo pot do uspehov in zmag.« Napovedal je proračun kluba v vrednosti 1,85 milijona evrov in poravnavo vseh dolgov do 1. avgusta.

Med starim in novim upravnim odborom so po tem občnem zboru nekaj dni letele kar ostre puščice. Šlo je za dokazovanja, kdo prav vidi dogodke na izrednem občnem zboru. Na novinarski konferenci v petek, 8. junija, je novo vodstvo predstavilo cilje v prihajajoči sezoni. Čim prej bo treba sestaviti moštvo in dobiti trenerja. Ta naj bi prišel iz tujine. Tudi seja upravnega odbora HK Acroni v ponedeljek, 11. junija, ni prinesla revolucionarnih zasukov. Člani so ovrgli domneve o nepravilnostih, ki naj bi se dogajale na izrednem občnem zboru. To je bilo razvidno iz zapisnika in sklepov, ki so jih dobili na vpogled. Za športnega direktorja so izvolili Matjaža Mahkovica.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Škofja Loka / ponedeljek, 23. julij 2018 / 11:50

Mnogim pomaga že pogovor

V Karitasu Škofja Loka se okoli šestdeset prostovoljcev ukvarja s pomočjo tistim, ki so je najbolj potrebni. Razdeljuje hrano, oblačila, pohištvo revnim, obiskujejo starejše in invalide, pomagajo otro...

Objavljeno na isti dan


Prosti čas / torek, 4. avgust 2009 / 07:00

Dokumentarci ta teden

Danes zvečer (TVS 1, ob 23. uri) ne zamudite zadnjega dela francoske dokumentarne serije Razgaljeni: Hosni Mubarak, ki je grenak okus poraza, kot večina Egipčanov, spoznal med šestdnevno v...

Zanimivosti / torek, 4. avgust 2009 / 07:00

Krvi primanjkuje, poziv krvodajalcem

Kranj - V zadnjih tednih so se zaloge krvi tako zmanjšale, da ne zadoščajo več za potrebe bolnikov in ponesrečencev. Zavod za transfuzijsko medicino Ljubljana in Rdeči križ Slove...

Gospodarstvo / torek, 4. avgust 2009 / 07:00

Največji lastniki podpirajo združitev bank

Največji lastniki Abanke Vipe in Gorenjske banke podpirajo združitev obeh bank v eno banko.

Mularija / torek, 4. avgust 2009 / 07:00

Voda je dar ...

Voda je bila rdeča nit nedavnih počitniških dni za otroke v uršulinskem samostanu pri Svetem Duhu pri Škofji Loki.

Kranj / torek, 4. avgust 2009 / 07:00

Aljažev stolp razdvaja planince

Namera Planinske zveze Slovenije, da na Triglavu postavi repliko Aljaževega stolpa, izvirnik pa preseli v planinski muzej, je razhudila številne planince.