Kriminal

Registrske tablice izginjajo

Tržič, Kranj - Neznanci so v noči na petek v Tržiču s parkiranega Renaulta Clia ukradli registrski tablici z oznako KR C2-428, tablici z oznako KR 22-79S pa s Forda Focusa. Policisti se ukvarjajo tudi z registrskima tablicama, ki sta v noči na nedeljo izginili s parkiranega osebnega avtomobila v Kranju. Na njih je bila oznaka LJ 76-6AX, lastnik pa je oškodovan za okoli 50 evrov. Policisti bodo storilce naznanili pristojnemu tožilstvu.

Potreboval je gume

Kranj - Nepridiprav je v noči na soboto z osebnega avtomobila znamke Renault Kangoo, ki je bil parkiran v eni izmed podzemnih garaž, odvijačil vsa štiri platišča skupaj s pnevmatikami. Lastnik je bil s tem dejanjem oškodovan za okoli 400 evrov. Policisti nadaljujejo zbiranje obvestil, zoper storilca pa bodo podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Kranju.

V vikend po hrano in alkohol

Dovje - Policisti poizvedujejo za vlomilcem, ki je med prejšnjo nedeljo in minulo soboto vlomil v vikend na območju Dovjega. Iz notranjosti je odnesel nekaj hrane, alkoholne pijače ter orodja in predmetov iz lesa. Lastniku je povzročil za okoli 1500 evrov škode.

Z avtodomom v neznano

Kranj - V času med torkom in četrtkom je ljubitelj tujih vozil na Cesti Jaka Platiše na Planini pristopil do parkiranega avtodoma znamke Ford Arcaraider bele barve, na katerem so nameščene registrske tablice KP M8-497. Avtomobilski tat je nekako odprl vozilo, uspelo mu je zagnati tudi motor in z avtodomom se odpeljal v neznano. Lastnika je oškodoval za okoli 25 tisoč evrov.

Ukradenih pet pnevmatskih kladiv

Škofja Loka - V četrtek ob 22.30 je nekdo vlomil v izložbo trgovine v Škofji Loki in si iz nje prisvojil pet pnevmatskih kladiv znamke Bosch v skupni vrednosti okoli pet tisoč evrov. Policisti o storilcih še zbirajo obvestila.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Razvedrilo / četrtek, 21. maj 2020 / 10:43

Diamantna zakonca Tršan

V soboto sta v ožjem družinskem krogu praznovala šestdeseto obletnico poroke zakonca Tršan, mama Justina in ata Vinko oziroma Vincencij.

Objavljeno na isti dan


Kamnik / torek, 17. oktober 2006 / 06:00

Cesta nič več v sramoto

V Volčjem Potoku so odprli pločnik in prenovljen odsek ceste proti golfskemu igrišču. Nove ceste tudi v Tunjicah, Lokah, Mekinjah, Zakalu in Palovčah.

Prosti čas / torek, 17. oktober 2006 / 06:00

Hablate španjolsko?

Ali kako na dokaj mlahav, pa vseeno prisrčen način spraviti slovensko dekle v smeh na prejemu ob španskem dnevu državnosti, ki ga je minuli teden pripravila španska veleposlanica.

Prosti čas / torek, 17. oktober 2006 / 06:00

Honda tudi v letalstvu

Honda je objavila načrte o uvedbi svojega letala HondaJet na rastoči trg zelo lahkih reaktivnih letal in pričakuje prva naročila za prodajo v ZDA jeseni 2006. Novoustanovljena hčerinska družba Ho...

Prosti čas / torek, 17. oktober 2006 / 06:00

Veter je še močnejši

Test: Volkswagen Passat 2.0 TDI DSG Highline

Prosti čas / torek, 17. oktober 2006 / 06:00

Vse več poudarkov

Novi Hyundai Accent za zdaj pri nas le v štirivratni limuzinski podobi.