Mobilatorij odprl svoja vrata

Bohinjska Bistrica - Na parkirišču pred osnovno šolo dr. Janeza Mencingerja je bil v ponedeljek odprt Mobilatorij. Na odprtju je nastopil šolski mladinski pevski zbor pod vodstvom Franke Pavić Sodja, učenci pa so zaigrali tudi na harmoniko in flavto. Sodeloval je še Tehnični šolski center iz Kranja s prikazom delovanja robotov.

Mobitelova mobilna digitalna učilnica bo en mesec na voljo vsem, ki se želijo pobližje seznaniti z najsodobnejšimi komunikacijskimi tehnologijami in storitvami. Gre za sodobno opremljeno učilnico z osmimi računalniškimi delovnimi mesti, kjer lahko obiskovalci brezplačno osvojijo osnove računalništva, nadgradijo svoje znanje ali pa se seznanijo s prednostmi sodobnih mobilnih telekomunikacij. Poleg običajnega svetovanja se lahko na željo okoliških osnovnih šol v sodelovanju s strokovnjaki Mobilatorija pripravijo tudi tehnični dnevi, na katerih se bodo njihovi učenci seznanili z mobilnimi telekomunikacijami in se udeležili praktičnih delavnic. Mobitelovi strokovnjaki bodo obiskovalcem na voljo vsak delovni dan od 12. do 20. ure in ob sobotah od 9. do 14. ure.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Škofja Loka / ponedeljek, 14. april 2014 / 11:05

Pet razvojnih izzivov

Od lanskega decembra nastaja razvojna strategija Škofja Loka 2025+, pri kateri je sodelovalo okoli sto ljudi, minuli teden pa so jo javno predstavili prebivalcem.

Objavljeno na isti dan


Splošno / torek, 13. februar 2007 / 06:00

Obletnica reševanja s helikopterjem

Emil Herlec je bil kot plezalec in reševalec tesno povezan z gorami. Je soustanovitelj Gorske reševalne službe Postaje Kranj in začetnik helikopterskega reševanja.

Kranj / torek, 13. februar 2007 / 06:00

Plešejo že skoraj 30 let

Folklorna skupina Iskraemeco je s folklornim večerom predstavila plese, ki so se jih naučili v enem letu. Obenem se že pripravljajo na 30. obletnico delovanja skupine, ki jo bodo praznovali prihodnje...

Splošno / torek, 13. februar 2007 / 06:00

Ljudi bi radi pripravili do druženja

Poleg parkiranja krajane v KS bratov Smuk najbolj jezi kos neurejenega zasebnega zemljišča med pošto in bloki, ki je v slabem vremenu ena sama velika luža.

Kranj / torek, 13. februar 2007 / 06:00

Cenijo njihovo delo

V krajevni skupnosti bratov Smuk od leta 2003 podeljujejo priznanja zaslužnim krajanom. Nazadnje nagradili Osnovno šolo Matije Čopa.

Splošno / torek, 13. februar 2007 / 06:00

Več zelenic in otroških igrišč

V anketi smo prebivalce Krajevne skupnosti Bratov Smuk v Kranju spraševali, kaj najbolj pogrešajo v domačem okolju krajevne skupnosti. Kar 51 odstotkov vprašanih želi več zelenic, 17 odstotkov an...