Recepti kranjskih gospodinj
Nataša Udir z Besnice priporoča
Skutni žličniki
Za 4 osebe potrebujemo:
30 dag skute
4 dag margarine
2 jajci
10 dag pšeničnega zdroba
zabela: maslo, drobtine
V posodi penasto umešamo jajci in margarino. Dodamo pretlačeno skuto in pšenični zdrob. Z žlico oblikujemo žličnike in jih zakuhamo v vrelo, osoljeno vodo. Kuhamo jih v pokriti posodi približno 10 minut, jih odcedimo, poberemo v skledo in zabelimo z na maslu prepraženimi drobtinami. Žličnike ponudimo kot samostojno jed ali kot prilogo k mesnim omakam, golažu in obari, lahko pa jih rahlo posladkamo in poleg dodamo kompot ali čežano.
Dober tek!



 Zgornja Gorenjska
Zgornja Gorenjska Kranjska Gora
Kranjska Gora Jesenice
Jesenice Žirovnica
Žirovnica Radovljica
Radovljica Bled
Bled Gorje
Gorje Bohinj
Bohinj Osrednja Gorenjska
Osrednja Gorenjska Tržič
Tržič Naklo
Naklo Kranj
Kranj Preddvor
Preddvor Jezersko
Jezersko Šenčur
Šenčur Cerklje na Gorenjskem
Cerklje na Gorenjskem Južna Gorenjska
Južna Gorenjska Železniki
Železniki Žiri
Žiri Gorenja vas-Poljane
Gorenja vas-Poljane Škofja Loka
Škofja Loka Medvode
Medvode Vodice
Vodice Vzhodna Gorenjska
Vzhodna Gorenjska Komenda
Komenda Kamnik
Kamnik Mengeš
Mengeš Trzin
Trzin Domžale
Domžale Moravče
Moravče Lukovica
Lukovica Karavanke
Karavanke 
					
 
         
                     
                     
                    