Recepti kranjskih gospodinj
Nataša Udir z Besnice priporoča
Skutni žličniki
Za 4 osebe potrebujemo:
30 dag skute
4 dag margarine
2 jajci
10 dag pšeničnega zdroba
zabela: maslo, drobtine
V posodi penasto umešamo jajci in margarino. Dodamo pretlačeno skuto in pšenični zdrob. Z žlico oblikujemo žličnike in jih zakuhamo v vrelo, osoljeno vodo. Kuhamo jih v pokriti posodi približno 10 minut, jih odcedimo, poberemo v skledo in zabelimo z na maslu prepraženimi drobtinami. Žličnike ponudimo kot samostojno jed ali kot prilogo k mesnim omakam, golažu in obari, lahko pa jih rahlo posladkamo in poleg dodamo kompot ali čežano.
Dober tek!



Zgornja Gorenjska
Kranjska Gora
Jesenice
Žirovnica
Radovljica
Bled
Gorje
Bohinj
Osrednja Gorenjska
Tržič
Naklo
Kranj
Preddvor
Jezersko
Šenčur
Cerklje na Gorenjskem
Južna Gorenjska
Železniki
Žiri
Gorenja vas-Poljane
Škofja Loka
Medvode
Vodice
Vzhodna Gorenjska
Komenda
Kamnik
Mengeš
Trzin
Domžale
Moravče
Lukovica
Karavanke

