Vrtec že pretesen

Vrtec v Šenčurju so zgradili šele pred desetimi leti, pa je že nekaj let premajhen. Prihodnje leto bodo dve skupini otrok nastanili kar v šoli.

Šenčur – Včeraj popoldne so v športni dvorani v Šenčurju s prireditvijo Iz malega raste veliko praznovali deseto obletnico novega vrtca v Šenčurju. Ta je po desetih letih že postal pretesen in ga bodo najkasneje v dveh letih tudi dogradili.

Ko so avgusta 1997 slovesno odprli novi vrtec, je bil ta sodoben in prostoren, vanj pa so vpisali šest skupin otrok, kakršna je tudi optimalna kapaciteta vrtca. Ker pa v Šenčurju število prebivalcev vseskozi narašča, predvsem zaradi doseljevanja mladih družin, je naraščalo tudi število otrok, ki so potrebovali varstvo. V šolskem letu 2000/01 so tako že imeli osem skupin otrok, naslednje leto pa so morali organizirati še deveti oddelek, ki je dobil prostore v župnišču Šenčur. V tem času pa so imeli v vrtcu še dva oddelka prvega razreda devetletke, saj so morali reševati še prostorsko stisko v centralni osnovni šoli, ki so jo lani dokončno odpravili.

»V osrednjem vrtcu v Šenčurju smo vse bolj utesnjeni, saj imamo že deset oddelkov oziroma 190 otrok, za prihodnje šolsko leto pa se je vpisalo še skoraj 50 otrok več oziroma za dva nova oddelka. Dokler ne bomo pridobili dodatnih prostorov, bosta dodatna oddelka nastanjena v šoli, kjer je po razširitvi dovolj prostora, medtem ko je vrtec že izkoriščen do zadnjega kotička. Premajhne so tudi kapacitete kuhinje, treba bi bilo urediti zunanje igrišče, parkirišča, dovoza …,« je pojasnila vodja vrtca Darja Marinšek.

Župan Miro Kozelj je pojasnil, da je izvajalec za izdelavo projekta razširitve vrtca že izbran, izpeljati pa ga želijo čim prej, najkasneje v dveh letih. Po dograditvi bo vrtec večji za štiri oddelke. Zaradi povečanega vpisa bi tudi na Visokem radi razširili podružnični vrtec, v katerem sta dva oddelka.

 

 

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Kranj / ponedeljek, 18. maj 2009 / 07:00

Pokrajine prednostna naloga

Ustanovitev pokrajin je ena od prednostnih nalog tudi sedanje vlade, sta na vseslovenskem srečanju županov na Brdu zatrdila premier Borut Pahor in ministrica za lokalno samoupravo Zlata Ploštajner.

Objavljeno na isti dan


Škofja Loka / četrtek, 15. julij 2010 / 07:00

Previsok račun za priklop na kanalizacijo?

Škofja Loka - V Dorfarjih, Formah in pri Sv. Duhu je zgrajena kanalizacija, česar so domačini sicer veseli, skrbi pa jih, da bodo plačevali trikrat večjo ceno priklopa, kot je pr...

Gospodarstvo / četrtek, 15. julij 2010 / 07:00

Novo vodstvo obrtno-podjetniške zbornice

Jesenice - Na mestu predsednika Območne obrtno-podjetniške zbornice Jesenice je dosedanjega predsednika Tomaža Toma Mencingerja, ki je zbornico vodil dva mandata, zamenjal...

Preddvor / četrtek, 15. julij 2010 / 07:00

Lepše ob jezeru Črnava

Preddvor - Razpadajoče klopi in koši za odpadke ob jezeru Črnava v Preddvoru niso bili v ponos temu turističnemu kraju. V Turističnem društvu Preddvor so se zato odločili, da jih...

Zanimivosti / četrtek, 15. julij 2010 / 07:00

Poročila sta ju župan in župnik

Francka in Jernej Nunar z Zgornje Bele sta se prvo julijsko soboto po petdesetih letih ponovno poročila.

Medvode / četrtek, 15. julij 2010 / 07:00

V Medvodah štirje nagrajenci

Na slavnostni seji občinskega sveta občine Medvode, ki je bila v torek zvečer pred rojstno hišo Jakoba Aljaža v Zavrhu, je medvoški župan Stanislav Žagar osmič podelil občinska priznanja.