Gorenjska kuharja na Zlatih špargljih
Lesce - V Umagu je bilo v začetku maja v okviru Dnevov istrskih špargljev kuharsko tekmovanje Zlati špargelj, ki je štelo tudi za hrvaški kuharski pokal. Sodelovalo je devetnajst ekip, med njimi tudi gostje iz Slovenije, Bosne in Italije, ki pa so nastopili zunaj konkurence. Slovenijo sta na tekmovanju zastopala člana Društva kuharjev in slaščičarjev Slovenije - Miha Racman iz Lesc, sicer vodja kuhinje v hotelu Jelovica na Bledu, in kot njegov pomočnik Mitja Konjevič iz Poljč, ki je tudi zaposlen v Jelovici. Na tekmovanju je bilo vse v znamenju špargljev. Slovenska predstavnika sta za slavnostno hladno jed med drugim pripravila korenčkovo rulado z zelenimi šparglji, za toplo glavno jed pa tudi špargljev zavitek z rdečo papriko.
Miha Racman, ki še ni dopolnil 25 let, se že lahko pohvali z nekaterimi kulinaričnimi dosežki. Na lanskem državnem prvenstvu v peki na žaru »Žar mojster 2006« je bil tretji, ima pa že tudi tri bronaste medalje in eno srebrno s tekmovanj na gostinsko turističnih zborih.