Člani najmočnejše ekipe Termo Poleta so si darilo ob jubileju prikegljali kar sami.

Darilo so si priigrali sami

Škofjeloški kegljači iz ekipe Termo Poleta so s pokalom za zmago v 2. kegljaški ligi in napredovanjem v 1. B ligo najlepše proslavili deseto obletnico kluba.

Škofja Loka – Res dobre volje so prišli zadnji marčevski vikend domov kegljači škofjeloškega Termo Poleta, saj so s seboj prinesli pokal za 1. mesto v drugoligaški konkurenci. V zadnji sezoni pa si niso priborili le pokala, ampak tudi napredovanje v 1. B državno kegljaško ligo. Zanimiv podatek ob tem je, da so pred desetimi leti ustanovili klub Termo Polet, nato najprej igrali v gorenjski ligi, po treh sezonah napredovali v 3. slovensko ligo, si nato po treh sezonah priborili igranje v 2. slovenski ligi, po treh sezonah pa so – ob deseti obletnici ustanovitve kluba - znova napredovali, tokrat v 1. B ligo.

»Če bo šlo tako naprej, bomo čez štiri leta že v 1. A ligi. Naš dolgoročni cilj je zagotovo igranje v najmočnejši slovenski konkurenci, v prvi sezoni pa bomo zadovoljni, če nam bo uspel obstanek v 1. B ligi, seveda pa bomo skušali čim večkrat zmagati. V klubu imamo pestro izbiro igralcev, starih od 13 do 64 let, te dni pa smo se začeli dogovarjati še z nekaterimi loškimi igralci, ki bi lahko okrepili našo ekipo,« je ob priložnostnem slavju na domačem kegljišču povedal predsednik KK Termo Polet Marjan Jenko in dodal, da brez pomoči glavnega sponzorja Terma tako dobri rezultati ne bi bili mogoči. V novi sezoni si v klubu želijo, da dobijo še kakšnega od manjših sponzorjev, čeprav jim jih nekaj zadnja leta že stoji ob strani. »Želimo si tudi, da se v dvorani tukaj na Podnu, kjer igramo domače tekme, čim prej prenovi kegljišče s ploščami, kajti le na takem igrišču bo v prihodnje mogoče nastopati v prvoligaški konkurenci,« tudi pravi predsednik Jenko, ki je ponosen na vso ekipo, ki je zaslužna za klubske uspehe. V minuli sezoni so za Termo Polet nastopali: Franc Celec, Slavko Hudolin, Peter Hafner, Srečo Jezeršek, Mirko Arhar, Vili Celec, Rasto Kos, Jure Hajnrihar, Nedeljko Lojič, Sašo Podviz, Tine Uršič, Janko Fojkar, Luka Gaber, Miha Jenko, Blaž Oberstar, Aci Hafner, Matija Dagarin in Urša Jenko.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Zanimivosti / četrtek, 16. julij 2009 / 07:00

Po Jančmanu poimenovali pot

V soboto je bilo na Zelenici srečanje v spomin na Janeza Jermana, preminulega očeta smukača Andreja Jermana.

Objavljeno na isti dan


Prosti čas / ponedeljek, 7. januar 2008 / 07:00

Rockerji z ruskim pridihom

Prodor na dokaj zasičeno slovensko glasbeno sceno načrtujejo z drugačnostjo. "To pa rock glasba z ruskim vokalom zagotovo je," je prepričan Toni Šifrer, basist gorenjske skupine Equilibrium.

Gospodarstvo / ponedeljek, 7. januar 2008 / 07:00

Marmor v mladih rokah

Z novim letom je kot novi predsednik uprave krmilo vodilnega kamnoseškega podjetja prevzel mladi Gregor Žontar, dolgoletni direktor in večinski lastnik Brane Selak pa se umika na mesto prokurista.

GG Plus / ponedeljek, 7. januar 2008 / 07:00

Toliko priložnosti za glasbo

Damijan Močnik je tisti, ki je svojo skladbo dirigiral skupaj z velikim Garyjem Gradenom. Neverjetno energijo glasbe sveta želi prenesti v svoje partiture. Za zraven pa s sodelavcema napiše še učbenik...

GG Plus / ponedeljek, 7. januar 2008 / 07:00

Bolj resnično od resnice

Slikar Berko iz Škofje Loke je tih sopotnik sodobne likovne umetnosti. Čeprav ga srečujem na likovnih dogodkih v njegovem mestu in drugod po Gorenjskem, je njegova dela večkrat videti na razstavah v t...